Mainos

Powell kehottaa republikaaneja yhtenäisyyteen

(Rauli Virtanen) Yhdysvaltain suosituimpiin henkilöihin kuuluva kenraali evp. Colin Powell on kehottanut republikaaneja yhtenäisyyteen ja suvaitsevaisuuteen. Powell puhui tänä aamuna Suomen aikaa republikaanien puoluekokouksessa San Diegossa.

Presidenttiehdokkuudesta toistuvasti kieltäytynyt Colin Powell perusteli hurjien aplodien saattelemana liittymistään republikaanien riveihin. Yksilönvapaus ja mahdollisuudet, suurempi talouskasvu, pienempi valtiovalta ja maailman vahvin armeija kuuluivat siihen Powellin litaniaan josta kokousväki piti. Mutta kaikki eivät enää taputtaneet innokkaasti kun Powell korosti sukupuolten välistä tasa-arvoa ja naisen oikeutta päättää abortista.

Powell vetosikin puheenvuorollaan suvaitsevaisuuteen ja puolueen yhtenäisyyteen, jota moraalikysymykset kuten abortti koettelevat.

Ensimmäinen ilta oli paljolti nostalgiaa, jota hallitsi republikaanien puolijumala Ronald Reagan. Alzheimerin tautia sairastava konservatiivien palvoma Reagan ei itse ollut paikalla toisin kuin republikaanipresidentit Gerald Ford ja George Bush.

Reagan esiintyi kuitenkin patrioottisella ja herttaisella videolla, ja kokousyleisölle puhunut rouva Nancy Reagan sai sadat sydämettömänä pidetyn puolueen miehet ja naiset kyyneliin.

Etyk-prosessista meillekin tutut Reaganin miehet, Henry Kissinger ja George Shultz kertoivat kokouspaikalla haluavansa mieluummin Bob Dolen ulkopolitiikkaa kuin Clintonin linjanvetoa.

Clintonia ei mätkitty vielä suorin iskuin. George Bush muistutti kuitenkin kuinka Bob Dole on omalla verellään lunastanut asemansa asevoimien ylipäällikkönä - siis viittaus Clintonin Vietnam-väistöön - ja kuinka Barbara Bush oli esimerkillinen emäntä Valkoisessa talossa - viittaus Hillary Clintonin aktiviteettiin, joka ärsyttää konservatiiveja, jotka uskovat tietävänsä missä naisen paikka on.
(MTV3/Huomenta Suomi)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.