Mainos

Postipankki joutuu maksamaan 102 miljoonan markan korvaukset

Postipankki joutuu maksamaan 102 miljoonaa markkaa korvauksia Novera konserniin kuuluvien konkurssipesän jutusta. Korkein oikeus hylkäsi Postipankin muutoksenlupahakemuksen ja siten hovioikeuden vuosi sitten 20. maaliskuuta tekemä päätös sai lainvoiman.

Kantajina Postipankkia vastaan olivat Noverayhtymä Oy ja sen tytäryhtiöt Suomen Varastopalvelu Oy:n konkurssipesä, Oy Novotek Ab:n konkurssipesä, Oulunkylän Konsultit Oy:n konkurssipesä, SRK Machine Oy:n konkurssipesä, Etek Oy:n konkurssipesä ja Hantek Oy:n konkurssipesä.

Postipankki oli ennen Noveran konkurssin alkua määrättynä aikana käyttänyt tytäryhtiöiden laskusaatavat ja autot ja kierrättänyt ne PSP-rahoituksen kautta Noveralle. Sitä kautta Postipankki oli saanut varat itselleen omien vastuittensa vähentämiseksi Noverassa - vastoin Noveran ja pankkien välillä tehtyä rahoitussopimusta.

Nyt lainvoiman saaneen hovioikeuden päätöksen perusteella Postipankki joutuu palauttamaan nämä varat takaisin Noveran tytäryhtiöiden konkurssipesille. Suurimman osan maksuista saa Hantek Oy:n konkurssipesä, jonka pääoma on yhteensä noin 57 miljoonaa. Pääosa tästä summasta palautuu työministeriölle, koska valtio hoiti konkurssiyhtiön palkkaturvamaksut. Entisen Hankkijan raunioille perustetun Noveran ja Postipankin välinen oikeudenkäynti alkoi vuonna 1993.

Yhtenä pesänhoitajista Noveran konkurssissa on ollut asianajaja Juha Rantasila, joka pitää nyt päättyneen pitkän oikeudenkäynnin lopputulosta erittäin merkittävänä. -Tämä on varmasti takaisinsaantitapauksissa yksi suurimmista, jotka on voitettu ja jossa rahat myös tulevat takaisin konkurssipesille. Olisin vielä toivonut, että Korkein oikeus olisi antanut muutoksenhakuluvan ja tutkinut asian, totesi Rantasila.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.