Mainos

Postinkantaja heitti joulupostia roskiin

Postinjakaja heitti Sipoossa joulun alla lähes 700 joulukorttia sekä tukun muita kirjeitä roskalaatikkoon, josta ne joutuivat kaatopaikalle. Savijärven kaatopaikan työntekijät löysivät kirjeet viime viikolla.

Roskien seasta löytyi 676 joulukorttia sekä 12 ensimmäisen luokan ja 16 toisen luokan kirjettä, kertoo Porvoon postin aluepäällikkö Raimo Lindström. Kirjeiden joukossa oli sähkölaskuja, tv-lupalaskuja ja joitakin pankkikirjeitä. Posti oli ollut määrä jakaa Sipoon kolmannessa piirissä.

Postinkantajan sijainen oli laittanut jaettavaksi saamansa kortit ja kirjeet kassiin ja kassin roskalaatikkoon. Lindström arvelee, että postinjakajan hermot olivat pettäneet, kun jouluviikolla oli ollut niin paljon postia. Sijaisen puoli vuotta kestänyt työsuhde on asian paljastumisen jälkeen purettu.

Kirjeitä on nyt lähetetty oikeisiin osoitteisiinsa, ja myös joulukortit pyritään Lindströmin mukaan lähettämään tällä viikolla. Lisäksi posti korvaa asiakkaille mahdollisesti aiheutuneet kustannukset, jos esimerkiksi laskun maksaminen on viivästynyt vahingonteon takia.

Lindströmin mukaan juttu on ainutlaatuinen. -Olen ollut 44 vuotta postissa töissä, enkä sinä aikana ole kertaakaan kuullut, että tällaista olisi tapahtunut. Muutama vuosi sitten oli Etelä-Suomessa Helsingin lähellä tapaus, jossa kaveri oli availlut kirjeitä ja etsinyt ilmeisesti rahaa. Muuten en ole tällaisesta kuullut. Tapausta tutkii Porvoon poliisi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.