Postin tulos heikkeni, vaikka pakettipalveluiden suosio jatkaa kasvuaan – osoitteellisten kirjeiden määrä laski

Postin tulos heikkeni. Kasvanut pakettimäärä ei auta tarpeeksi, kun kirjeposti vähenee.

Postin loka-joulukuun oikaistu liiketulos heikkeni 21,4 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 23 miljoonaa euroa. Pakettipalveluiden liikevaihto kasvoi, mutta pakettivolyymi ei kuitenkaan kasvanut yhtä reippaasti kuin aiemmin. Esimerkiksi Suomen ja Baltian maiden pakettivolyymi kasvoi 8 prosenttia loka-joulukuussa, kun se vuotta aiemmin kasvoi 11 prosenttia.

Samalla postipalveluiden liikevaihdon lasku jatkui. Osoitteellisten kirjeiden määrä Suomessa laski 10 prosenttia, samoin kuin vuotta aiemmin.

Postin koko viime vuoden oikaistu tulos parani kaikesta huolimatta 44,8 miljoonaan euroon, kun se edellisvuonna oli 42,4 miljoonaa euroa. Postin mukaan joulusesonki sujui tänä vuonna erittäin hyvin, ja jouluviikolla nähtiin Postin historian suurin viikoittainen pakettivolyymi.

Viime vuonna Posti kasvatti voimakkaasti pakettiautomaattiverkostoaan.

Postimäärän rajun vähentymisen takia Posti kuitenkin kertoo, että seuraavan kolmen vuoden aikana on tarve alentaa kustannuksia vähintään noin 150–200 miljoonaa euroa.

–  Postille vuosi 2018 pysyi haastavana yhteiskunnan nopean digitalisaatiokehityksen ja asiakkaiden kulutuskäyttäytymisen muutoksen vuoksi, toteaa toimitusjohtaja Heikki Malinen tiedotteessa.

Millainen kuhina käy Postissa joulun alla? 5:05
Tällainen kuhina käy Postissa joulun alla.

Lue myös:

    Uusimmat