Mainos

Postin toimihenkilöt jättivät Pohjolan

STTK-J:läinen Postin toimihenkilöliitto ilmoitti tänään siirtävänsä vakuutuksensa pois Pohjolasta.

Lähtöpäätöksen taustalla on mm. Viinasen taannoinen haluttomuus Pohjolan ja Leonian yhteistyöhön sillä perusteella, että Leonian jakeluverkosto ei ole riittävän kiinnostava. Puheenjohtaja Antti Palkisen mukaan liitto tulkitsi tämän tarkoittavan myös Postia.

Vakuutusväki ja Viinanen neuvotteluihin

Vakuutusväki ja Pohjolan pääjohtaja Iiro Viinanen neuvottelevat perjantaina yhtiön irtisanomissuunnitelmista. STTK:lainen Vakuutusväen liitto suositteli tänään boikottipäätöksiä miettiviä ammattiliittoja vielä odottamaan tapaamisen tuloksia. Tapaamiseen osallistuvat sekä Vakuutusväen liitto että Pohjolan toimihenkilö- ja myyntihenkilöyhdistykset.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK vetosi tiistaina muihin palkansaajakeskusjärjestöihin, että näiden Pohjolassa vakuuttaneet jäsenliitot painostaisivat yhtiötä luopumaan irtisanomisista uhkaamalla siirtää vakuutuksensa toiseen yhtiöön.

Pohjolan toimihenkilöyhdistyksen puheenjohtaja Tuula Tahkolahti toivoi, että pääjohtajalla olisi perjantaina uusia esityksiä. Viinasen tiistaisessa mm. koulutusta sisältävässä tarjouksessa ei Tahkolahden mukaan ollut mitään uutta.

-Aina kun meillä vaihtaa työtehtäviä, niin uuteen työhön koulutetaan. Tarjous ei lupaa yhtään sen enempää. Suuri osa irtisanomisten uhkaamista on yli 50-vuotiaita perheellisiä naisia. Tahkolahti piti heidän muuttoaan työn perässä Tampereen puhelinpalvelukeskukseen varsin epärealistisena ajatuksena. Tarjolla olevat asiamiespaikat taas ovat provisiopalkkaista myyntityötä eli varsin toisentyyppistä työtä kuin irtisanottavien palveluun painottunut työ.

Mikäli perjantaisen tapaamisen tulokset eivät tyydytä vakuutusväkeä, kokoontuu STTK:laista väkeä iltapäivällä mielenosoitukseen Pohjolan pääkonttorin eteen. Myös SAK:ta ja Akavaa on pyydetty mukaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.