Mainos

Posti ja TT Tieto perustavat yhteisyrityksen

Suomen Posti ja tietopalveluja tuottava pörssiyhtiö TT Tieto perustavat tulostus- ja postituspalveluja tarjoavan yhteisyrityksen. Uusi yhtiö pyrkii aloittamaan toimintansa viimeistään ensi toukokuun alussa.

Yhtiöön siirretään Postista paperitulostus ja sen postitus. Vastaavasti Tiedosta sinne on menossa käsittely- ja verkkopalvelut. Uusi yhtiö tuottaa Postille sähköisen eKirjeen ja Tiedolle käyttöpalvelujen tulostuksen. Posti tulee omistamaan yhtiöstä 51 ja Tieto 49 prosenttia. Ensi vuoden liikevaihdon arvioidaan olevan vajaat 200 miljoonaa markkaa. Postista uuden yhtiön palvelukseen siirtyy noin 240 ja Tiedosta noin 90 työntekijää.

Toiminta tehostuu

Toimintojen yhdistämisellä yhtiöt sanovat voivansa tarjota asiakkaille entistä parempia tulostus-, postitus- ja palautepalveluja. Myös toiminta tehostuu ja mahdollisuudet kansainvälisessä kilpailussa paranevat.

Postin tulostus- ja postituskeskukset sijaitsevat suurimpien automaattisten kirjeenkäsittelyyn erikoistuneiden lajittelulaitosten yhteydessä Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Oulussa. Postituspalveluja on myös Kuopiossa. Tiedosta yhtiöön siirtyvät toiminnot sijaitsevat Espoossa ja Vantaalla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.