Porvoon piispa tapasi Paavin Vatikaanissa – tällaiset lahjat hän antoi

Porvoon hiippakunnan piispa Bo-Göran Åstrand on tavannut Paavi Franciscuksen tänään yksityisvastaanotolla Vatikaanissa johtamansa delegaation kanssa.

Piispa antoi Paaville lahjaksi valkoiset käsin neulotut lapaset, joissa oli Pyhän Olavin tunnus sekä rauhankyyhkynen.

Lisäksi Paavi sai Kirkon Ulkomaanavun Toisenlaisen lahjan. Kyseessä on aineeton lahja, jolla autetaan köyhien maiden ihmisiä.

Nämä lahjat eivät vie paljon tilaa, mutta toivomme niiden lämmittävän sekä kehoa että sielua ja olevan sekä hyödyllisiä että miellyttäviä, Åstrand sanoi puheessaan paaville Kirkon tiedotteen mukaan.

Matkan aikana piispa Åstrand tapasi myös Suomen Italian- ja Vatikaanin suurlähettiläät ja tutustui katolisen kirkon toimintaan.

Delegaatioon kuuluivat myös katolisen kirkon piispa Raimo Goyarrola ja ortodoksisen kirkon metropoliitta Arseni sekä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ulkoasiain osaston johtaja Kimmo Kääriäinen, Maarianhaminan seurakunnan kirkkoherra Mari Puska, kirkon ruotsinkielisen työn keskuksen johtava asiantuntija Lucas Snellman ja diakoni Karin Åstrand.

Joka tammikuu yksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispoista matkustaa Roomaan yhdessä katolisen kirkon edustajan sekä ortodoksisen kirkon piispan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat