Mainos

Pörssipäivä: Teknologiaosakkeet laskivat

Teknologiaosakkeiden alamäki jatkui viikon aluksi Helsingin pörssissä. Koko tele- ja elektroniikkatoimialan kurssit painuivat keskimäärin yli kolme prosenttia, ja jyrkimmässä, noin 10 prosentin laskussa olivat ohjelmistoyhtiöt F-Secure ja Stonesoft. Myös JOT Automationin kurssi laski yli kahdeksan prosenttia.

Syynä Helsingin alavireisyyteen oli New Yorkin perjantainen lasku. Teknologiapainotteinen Nasdaq-indeksi vajosi siellä 6,2 prosenttia. Myös tänään Nasdaq lähti parin prosentin laskuun.

Nokian osake päätyi Helsingissä 44,90 euroon, mikä oli 1,60 euroa perjantaita vähemmän. Saksan umts-suunnitelmiaan pörssitiedotteella täsmentänyt Sonera halpeni 0,41 eurolla 21,89 euroon. Keskimääräistä kurssikehitystä mittaava Hex-indeksi päätyi 2,66 prosenttia miinukselle 12 529,20 pisteeseen. Painorajoitettu portfolioindeksikin laski 1,01 prosenttia. Kaupankäynti ei ollut kovin vilkasta, vaihtoa kertyi vain noin 630 miljoonaa euroa.

Keskeisistä toimialoista nousussa olivat vain metalliyhtiöt, joiden kurssit kallistuivat keskimäärin 0,53 prosenttia. Metsäyhtiöiden kurssit olivat keskimäärin 1,16 prosentin laskussa ja pankki- ja rahoitussektori halpeni 0,25 prosenttia. Kaupan toimiala taas nousi melkein 3,5 prosenttia, kun esimerkiksi Stockmannin A-osake kallistui yli 10 prosenttia 13,45 euroon ja Rautakirja yli 7 prosenttia 45 euroon.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.