Mainos

Pörssipäivä: Nokia ja Sonera alamäessä

Helsingin pörssissä oli tänään laskupäivä, jonka vaihtoa hallitsivat alamäkeen vyöryneet Nokia ja Sonera. Hex-indeksi niiasi 2,5 prosenttia ja päätyi 13 367 pisteeseen. Painorajoitettu portfolioindeksi laski prosentin.

Porssirakennus

Nokia näytti eilen piristymisen merkkejä, mutta tänään nousu kuitattiin takaisin. Osake halpeni päivän aikana 3,2 prosenttia ja viimeiset kaupat tehtiin 46,40 euron hinnalla. Sonera kertoi tähyilevänsä seuraavaksi Italian umts-markkinoille, mikä ei riemastuttanut sijoittajia. Saksan umts-voitosta alkanut lasku jatkui edelleen, nyt osakkeen hinnasta lähti 2,8 prosenttia. 34,20 euron päätöshinta on selvästi kuluvan vuoden matalin; osake tosin laahasi iltapäivällä peräti 33,10 euron pohjatasolla.

Päivän tulosjulkistaja oli Meritan emo Nordic Baltic Holding, jonka tulosparannus palkittiin kurssilaskulla. Osake halpeni 3,4 prosenttia, kun sijoittajia huolestuttivat Unidanmark-fuusion kustannukset. Pörssipäivän harvoja valopilkkuja oli Hartwall, joka paransi 6,1 prosenttia. Noususuunnassa oli myös Talentum, joka kallistui 4,3 prosenttia. Yli neljän prosentin nousuun ylsi myös KSP Yhtiöt, vaikka teleyhtiöstä Elisa oli Soneran tapaan alamäessä. Sanoma-WSOY, joka kertoi kasvattaneensa omistusosuuttaan Nelosessa, vajosi 4,8 prosenttia. Päivän vaihto jäi ensimmäisen jälkipörssin jälkeenkin vaatimattomaan 595 miljoonaan euroon.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.