Porsche laajentaa mallistoaan alaspäin

Porschen ylivoimaisesti myydyimmät mallit ovat maastureita. Nyt valmistajan pienempi maasturimalli Macan saa keulalleen uuden entistä pienemmän turbomoottorin.

Kyseessä on 2,0-litrainen nelisylinterinen bensakone, joka tarjoaa tehoa 185 kW (252 hv) ja vääntöä 370 newtonmetriä. Ei liene sattumaan, että uuden Audi A4:n keulalta löytyy täsmälleen samoille suoritusarvoilla varustettu moottori, mutta tätä ei luonnollisestikaan haluta turhaa korostaa.

Uudelle moottorilla varustettu Macan on Porschen kevyin koskaan valmistama SUV-malli. Omamassaa kertyy 1 770 kiloa ja spurtti sataseen Sport Chrono -paketilla varustettuna kestää 6,5 sekunnissa. Huippunopeutta Macan uusi malliston aloittava Macan kerää 229 km/h. Keskikulutukseksi ilmoitetaan pienimmillään 7,2 l/100 km, mikä vastaa CO2-päästöinä lukemaa 170 g/km. Vaihteistona toimii Porschen 7-portainen kaksoiskytkinlaatikko ja voima välitetään kaikille neljälle pyörälle.

Viihdejärjestelmien osalta myös Macan on päivitetty uusimpaan PCM-järjestelmään (Porsche Communication Management). Aikaisempaan verrattuna käyttöliittymää on hiottu käytettävyydeltään paremmaksi, minkä lisäksi järjestelmä tukee esimerkiksi Apple CarPlay -sovellusta.

Uuden perus-Macanin hinnat alkavat Suomessa 82 142 eurosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja