Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Poro-suppilovahveropiirakka ja yrttikastiketta 27.10.2000

Julkaistu 23.05.2001 13:56

Toim. Ari Malmberg Huomenta Suomen ruokaosuudessa vieraana pitokokki Aira Viitaniemi

Pohja:


100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä

Täyte:


n. 100 g savuporoa
3 dl suppilovahveroita
1 dl purjosilppua
suolaa, timjamia, mustapippuria

Liemi:


3 dl kermamaitoa
3 kanamunaa

Päälle:


juustoraastetta

1. Sekoita voi tai margariini ja vehnäjauhot.
2. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Levitä taikina vuokaan, nosta reunat ylös.
4. Pistele pohjaa haarukalla ja paista puolikypsäksi 225 asteessa noin 10 minuuttia.
5. Kuullota kevyesti savuporo, suppilovahverot ja purjosilppu. Mausta seos ja levitä se vuokaan pohjan päälle.
6. Sekoita kermamaito ja kananmunat.
7. Kaada seos täytteen päälle, lisää pinnalle juustoraaste.
8. Jatka paistamista uunissa, kunnes piirakka saa kauniin värin ja sisus on hyytynyt (noin 15 minuuttia)

Karpalohyytelö


2,5 dl karpalososetta
noin 3 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
1/2 dl kiehuvaa vettä
2 kanamunaa
1 dl sokeria
4 rkl karpalolikööriä

1. Paseeraa ja karpalot ja vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Liota liivatteet kylmässä vedessä, kiehauta vesi ja liota pehmenneet liivatteet siihen.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
4. Lisää muna-sokerivaahtoon karpalosose ja -likööri sekä hieman jäähtynyt liivateseos.
5. Anna hyytyä hetki viileässä ja lisää hieman hyytyneeseen seokseen kermavaahto.
6. Jaa seos annosmaljoihin ja anna hyytyä viileässä pari kolme tuntia.
7. Koristele kermavaahdolla ja muutamalla karpalolla.

Lisää aiheesta:

Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvullaKaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?Tutkimus: Tulivuorenpurkaus saattoi käynnistää yhden maailmanhistorian pahimmista tappotaudeistaNyt tarkkana! Verohallinnolta tuleva viesti voi olla huijaus
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."

  • 11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • 08:37
    Juomat

    Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvulla

  • 06:45
    Marjat

    Kaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?

  • Eilen21:01
    Tiede

    Tutkimus: Tulivuorenpurkaus saattoi käynnistää yhden maailmanhistorian pahimmista tappotaudeista