Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Poro-suppilovahveropiirakka ja yrttikastiketta 27.10.2000

Julkaistu 23.05.2001 13:56

Toim. Ari Malmberg Huomenta Suomen ruokaosuudessa vieraana pitokokki Aira Viitaniemi

Pohja:


100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä

Täyte:


n. 100 g savuporoa
3 dl suppilovahveroita
1 dl purjosilppua
suolaa, timjamia, mustapippuria

Liemi:


3 dl kermamaitoa
3 kanamunaa

Päälle:


juustoraastetta

1. Sekoita voi tai margariini ja vehnäjauhot.
2. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Levitä taikina vuokaan, nosta reunat ylös.
4. Pistele pohjaa haarukalla ja paista puolikypsäksi 225 asteessa noin 10 minuuttia.
5. Kuullota kevyesti savuporo, suppilovahverot ja purjosilppu. Mausta seos ja levitä se vuokaan pohjan päälle.
6. Sekoita kermamaito ja kananmunat.
7. Kaada seos täytteen päälle, lisää pinnalle juustoraaste.
8. Jatka paistamista uunissa, kunnes piirakka saa kauniin värin ja sisus on hyytynyt (noin 15 minuuttia)

Karpalohyytelö


2,5 dl karpalososetta
noin 3 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
1/2 dl kiehuvaa vettä
2 kanamunaa
1 dl sokeria
4 rkl karpalolikööriä

1. Paseeraa ja karpalot ja vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Liota liivatteet kylmässä vedessä, kiehauta vesi ja liota pehmenneet liivatteet siihen.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
4. Lisää muna-sokerivaahtoon karpalosose ja -likööri sekä hieman jäähtynyt liivateseos.
5. Anna hyytyä hetki viileässä ja lisää hieman hyytyneeseen seokseen kermavaahto.
6. Jaa seos annosmaljoihin ja anna hyytyä viileässä pari kolme tuntia.
7. Koristele kermavaahdolla ja muutamalla karpalolla.

Lisää aiheesta:

Kuoliaaksi jäätynyt kissanpentu järkytti Kouvolassa – harras toive omistajilleEthän sorru tähän herpeksen hoitoniksiin? "Heikentää tilannetta entisestään"Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aineTestasimme kauppojen halvimmat hapankorput – tässä voittajaRenkaidenvaihto käsillä – vältä tyypilliset virheet!FT: EU pohtii suurta muutosta, joka käytännössä kieltäisi käsidesin
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 05:02
    Kissat

    Kuoliaaksi jäätynyt kissanpentu järkytti Kouvolassa – harras toive omistajille

  • Eilen18:50
    Virukset

    Ethän sorru tähän herpeksen hoitoniksiin? "Heikentää tilannetta entisestään"

  • Eilen17:24
    Ruoka

    Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aine

  • Eilen14:58
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat hapankorput – tässä voittaja

  • Eilen12:41
    Autot

    Renkaidenvaihto käsillä – vältä tyypilliset virheet!