Vaurioitunut purjevene pelastettiin myräkästä Porkkalan edustalta, yksi loukkaantui – "Oli ainekset, että huonomminkin olisi voinut päättyä"

Suomen Merivartiosto kertoo suoritti erittäin haastavaa meripelastustehtävää Porkkalan edustalla.

Suomenlahden Merivartiosto kertoi keskiviikkona, että Porkkalanniemen edustalla liikkuvassa purjeveneessä on peräsinvaurio. 

– Yksi miehistön jäsen on loukkaantunut, merivartiosto kertoi tviitissä.

45-jalkaisen purjeveneen kyydissä oli vain kaksi ihmistä, joten toisen loukkaantuminen teki purjehtimisen haastavissa sääolosuhteissa lähes mahdottomaksi, arvioi meripelastusjohtaja.

Kohteeseen saapui Merivartioston partiovene ja vartiolentolaivueen meripelastushelikopteri.

Suomenlahden merivartiosto hinasi keskiviikkoiltana peräsimestä vaurioituneen purjeveneen Porkkalan merivartioasemalle, kertoo merivartiosto viestipalvelu X:ssä. Yksi miehistön jäsen loukkaantui, ja hänet vietiin jatkohoitoon.

Tiistaina sääolosuhteet olivat erittäin haastavat. Lännen ja lounaan välistä tuulta on 18 metriä sekunnissa, puuskissa vielä enemmän. Aallonkorkeus oli korkeimmillaan jopa neljä metriä.

Haastava merisää johti sekä loukkaantumiseen että peräsinvaurioon, merivartiostosta arvioidaan.

Meripelastusjohtaja Janne Ryönänkosken mukaan jatkohoitoon päätynyt ei loukkaantunut vakavasti.

– Ilmeisesti jonkinlainen kaatuminen kyseessä ja siinä olkapää loukkaantui, Ryönänkoski sanoi.

Sään lisäksi vaurioitunut peräsin aiheutti hinaukselle lisähaasteita, sillä se vietti venettä toiselle puolelle.

45-jalkaisen purjeveneen kyydissä oli vain kaksi ihmistä, joten toisen loukkaantuminen teki tilanteen Ryönänkosken mukaan erittäin hankalaksi.

– Sen kokoluokan aluksessa yksin toimiminen tuollaisissa olosuhteissa on melkein mahdotonta. Kun yhdistää mukaan vielä loukkaantuneen miehistön jäsenen sekä peräsinvaurion, siinä oli ainekset siihen, että huonomminkin olisi voinut päättyä, Ryönänkoski arvioi.

Purjevene oli hälytyksen aikaan muutaman kilometrin päässä Mäkiluodon ulkosaarelta. Haastetta hinaukseen toivat myös Porkkalanniemen edustan ahtaat väylät.

Ilmatieteen laitos varoitti alueella kovasta aallokosta, joka voi aiheuttaa vaikeuksia ja vaaratilanteita meriliikenteelle.

Lue myös:

    Uusimmat