Porin Ässät sysää valmentajasekoilun täysin tanskalaisseuran piikkiin – "Eivät tiedä itsekään missä menevät"

Ässät uudisti organisaatiotaan – tästä on kyse 4:40

Porin Ässien kanta torstaina puhjenneeseen valmentajasotkuun on selkeä: epäselvyys Jari Pasasen valmentajasopimuksesta on täysin tanskalaisen Frederikshavn White Hawksin luoma.

Tanskalaisseura myöntää, että Pasasella on ollut lupa neuvotella Ässien kanssa, mutta heidän näkemysensä mukaan Ässät on ymmärtänyt jotain väärin. Ässien vt. toimitusjohtaja Mikael Lehtinen on asiasta täysin eri mieltä.

– Ässät ei ole ymmärtänyt yhtään mitään väärin. Me olemme toimineet normaalien protokollien mukaan, olemme tehneet Pasasen kanssa sopimuksen, kun hän kertoi, että on vapaa sopimuksen tekemään. Nämä käänteet ovat hyvin yllättäviä, Lehtinen totesi rauhallisesti MTV Sportille.

– Minä olen käynyt sinne keskusteluita, niin Pasasen kuin seuran edustajan kanssa ja olen hyvin yllättynyt tästä heidän tiedotteestaan. Meillä ei ole tiedossa mitään yksityiskohtaa, mikä vaikuttaisi meidän tekemään sopimukseen. Heillä on nyt joku ristiriita siellä päässä, ja he ratkovat sitä parasta aikaa, Lehtinen totesi.

(Artikkeli jatkuu kuvan alla)

Lehtisen mukaan nyt odotetaan lisätietoa, hän toistaa useaan otteeseen, että Ässien pitää ottaa nyt rauhassa. Frederikshavnin tiedotteen mukaan Pasanen ei olisi tehnyt sopimusta Ässien kanssa.

Onko nimi paperissa, Mikael Lehtinen?

– No kyllä on, meillä on sopimus. Siinä ei ole mitään kiistanalaista, etteikö meillä olisi sopimusta. Hän (Pasanen) on antanut lausunnon, missä kertoi olevansa vapaa, hänen kanssaan neuvoteltiin ja tehtiin sopimus. Hän on itsekin medialle tiedottanut, että on innokkaasti tulossa tänne, koska ei ole tyytyväinen Tanskan liigan tasoon ja odottaa isompia haasteita.

MTV Sport tavoitti Frederikshavn White Hawksin GM:n Henrik Andersenin, joka teki selväksi, että seura keskittyy tämän illan otteluun.

– Frederikshavn White Hawksilla on sopimus Jari Pasasen kanssa ensi vuodesta. Mitään keskusteltavaa ei ole, Andersen linjasi.

Ässät sysää syyn täysin Tanskaan

Lehtisen mukaan koko kuvio on hyvin erikoinen – "nimenomaan sieltä päästä".

Hän on käynyt keskusteluita myös Pasasen kanssa, viimeksi illalla, ja tänään keskustelu jatkuu. Ässät ei halua tehdä hätiköityjä liikkeitä, mutta Frederikshavnissa tilanne tuntuu olevan toinen.

– Minun tulkintani on, että Tanskan päässä ovat tunteet aika korkealla. Seuran hallitus on toiminut tietyllä tavalla ja puheenjohtaja toimii eri tavalla. Ei voi muuta kuin ottaa rauhassa ja odottaa lisää tietoa, Lehtinen sanoo.

Ässien valmentajakuvio, jossa ilmoitettiin loppukauden valmentajaksi Pasi Kaukoranta, hänen seuraajakseen Pasanen ja vielä hänenkin seuraajakseen vielä nimeämätön valmentaja, on herättänyt ihmetystä. Torstain käänteestä nousee vain yksi johtopäätös, joku toimii nyt epäpätevästi.

– Se (epäselvyys) on sataprosenttisesti siellä päässä. Se sekoilu kumuloituu sieltä tänne. Minun sataprosenttinen näkökanta on, että epäselvyys si missään nimessä ole täällä päässä. Se, mitä olen keskustellut sinne, niin heillä on hyvin ristiriitaisia tulkintoja, mikä osoittaa, että he eivät oikein itsekään tiedä missä menevät, Lehtinen linjaa.

Lehtinen ei halua kommentoida sitä, onko sekaannus tuonut Ässien ja Pasasen välille epäluottamusta. 

Frederikshavnin tiedotteen mukaan Pasasen optio oli nimenomaan seuran. Tästä voikin esittää teorian: seura käytti option, jotta voisi vaatia Ässiltä rahallista korvausta Pasasen päästämisestä Poriin.

– Kaikkihan on mahdollista varmaan, mutta en ota tähän sen enempää kantaa. Edelleen, otetaan rauhassa ja katsotaan että saadaan lisätietoa ja mietitään sen jälkeen missä mennään, Lehtinen toteaa.

Juttua päivitetty kello 12.19: Lisätty White Hawksin GM:n kommentit aiheesta.

Lue myös:

    Uusimmat