Porin Ässät jäi käsittämättömien käänteiden jälkeen ilman päävalmentajaa – "Joudumme turvautumaan muihin suunnitelmiin"

Yksi valmentaja loppukaudeksi, yksi seuraavaksi kahdeksi vuodeksi ja yksi sen jälkeen kahdelle seuraavalle vuodelle. Nykyisen päävalmentajan jälkeen tuleva valmentaja ei olekaan saatavilla. Yhtäkkiä käsillä on melkoisia koukeroita. Porin Ässien valmentajasoppa on kiehunut täydellä lämmöllä lieden päällä. Seuran virkaa tekevä toimitusjohtaja Mikael Lehtinen on ollut itse melkoisen myrskyn keskiössä.

Ylälaidan videolla Tulosruudun raportti lauantain SM-liigakierrokselta.

Vuoden sisällä Ässät on erottanut toimitusjohtajan, urheilutoimenjohtajan ja kaksi päävalmentajaa. Tämän lisäksi patapaitojen seuraava päävalmentajanimitys ehti mennä karille vain muutama päivä julkistuksen jälkeen.

Ässät tiedotti maanantaina siitä, ettei Jari Pasanen valmenna patapaitoja kausina 2019-2021.

Pasasen nykyseura Frederikshavn White Hawks ilmoitti käyttäneensä Pasasen sopimuksessa olleen seuraoption. Tämän myötä Pasanen jatkaa tanskalaisseuran päävalmentajana myös ensi kaudella.

Ässien tiedotteessa viitattiin siihen, että Tanskassa ”kaikki osapuolet eivät olleet tietoisia Pasasen sopimuksessa olleesta optiosta”. Ässien mukaan Frederikshavn on ottanut täyden vastuun ja myöntänyt toimineensa virheellisesti, kun seura on päästänyt Pasasen neuvottelemaan Ässien kanssa sopimuksesta.

– Kyllähän se harmittaa, että asia meni näin, koska nyt joudumme turvautumaan muihin suunnitelmiin, Lehtinen toteaa MTV Sportille.

– Nyt kartoitamme muita vaihtoehtoja, Lehtinen sanoo vuosien 2019-21 valmentajapäätöksestä.

Lehtinen ei kommentoi millään tavalla sitä, vaatiko White Hawks Ässiltä rahallista korvausta Ässiltä, jotta tanskalaisseura olisi purkanut Pasasen voimassa olleen sopimuksen.

– Olemme sopineet heidän kanssa tiedottamisesta. Olemme tehneet sopimuksen myös siitä, ettemme kommentoi asiaa millään muulla tavalla kuin tiedotteella, jonka toimme julki.

– Tiedotteessa kerrotaan kokonaisuudessaan se, miten tämä asia meni, Lehtinen vakuuttaa.

Onko seuraavakaan nimitys varma?

Ässät kertoi omassa lehdistötilaisuudessa yhteensä kolmesta eri valmentajapätkästä. Ensimmäinen näistä oli Pasi Kaukorannan loppukauden mittainen pesti päävalmentajan tehtävässä. Tämän jälkeen olisi ollut Pasasen vuoro. Ässät kertoi myös vuosien 2021-23 välisestä valmentajanimityksestä.

Julkisuudessa muun muassa Hämeen Sanomat on kertonut, että Ässien vuosien 2021-23 päävalmentaja olisi Petri Karjalainen.

Tuoreeltaan Jatkoaika.com-jääkiekkosivusto kertoi, ettei Karjalaisen nimitys olekaan varma.

Onko kyseistä nimitystä lyöty lukkoon?

– En kommentoi tuota. Olemme esittäneet meidän linjaukset ja ne linjaukset pitävät. Sen mukaan mennään eteenpäin. En kommentoi mitään nimiä millään tapaa, Lehtinen sanoo.

Karjalainen toimii tällä hetkellä Suomen jääkiekkoliitossa alle 16-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana. Karjalaisen sopimus liiton kanssa kestää vuoteen 2021 saakka.

Porissa Ässät on tehnyt isoja henkilöpäätöksiä heikosti sujuneen alkukauden myötä. Urheilutoimenjohtajan Jari Korpisalon lisäksi päävalmentaja Mikael Kotkaniemi sai lähtöpassit.

Kotkaniemen tilalle päävalmentajaksi saapui Kaukoranta, kun taas pelaajahankinnoista ja urheilupuolen kartoituksesta vastaa erillinen ryhmä.

Lehtinen painottaa, etteivät syksyn kovat ratkaisut ole tulleet vain hänen toimesta.

– Ei tämä ole ollut yhden miehen show. Tässä on hallitus ja minä, jotka tekevät päätöksiä.

– Totta kai tämä on ollut poikkeuksellista aikaa. Nyt pyritään vain parantamaan. Toivottavasti pelit lähtevät menemään parempaan suuntaan ja sitä kautta rakennamme uutta tulevaisuutta, Lehtinen miettii.

Ässät ehti olla jo parhaimmillaan kolmen ottelun voittoputkessa. Tuoreeltaan, patapaitojen otteissa on näkynyt paljon positiivisia piirteitä. Tämä ilahduttaa virkaa tekevää toimitusjohtajaa Lehtistä.

– Joukkueessa on valoisa tunnelma ja tekemisen meininkiä. Siitä homma ei jää kiinni.

Lue myös:

    Uusimmat