Näin TPS-pomo selittää toimitusjohtajan yllätyslähtöä – kiistää yleisesti esiin nousseen epäilyksen: "Ymmärrän nämä vaikutelmat"

3:14
Lauri Korpikosken ja TPS:n välinen kiista nousi puheenaiheeksi C Moren studiossa.

Jääkiekon SM-liigaseura TPS kertoi tiistaina yllättäviä uutisia, kun se ilmoitti toimitusjohtajansa Santtu Jokisen lopettavan tehtävässä. Kolme vuotta turkulaisseuraa johtanut Jokinen jättää tehtävänsä välittömästi.

TPS:n tiedotteessa Jokinen kuvailee lähdön ajankohtaa luontevaksi, vaikka liigakausi on vasta alkutekijöissään. Kierroksia on pelattu kahdeksan ja TPS johtaa sarjaa.

TPS:n toiminnassa julkisuudessa esille ovat nousseet mittavat taloudelliset tappiot, jotka kohosivat viime kauden päätteeksi 2,6 miljoonaan euroon. Edellisellä tilikaudella 2019–2020 tappiot olivat 1,9 miljoonaa ja sitä edellisenä 760 000 euroa.

Liigaseuran urheilupuolella puolestaan yleisen huomion on varastanut tähtipelaajan Lauri Korpikosken kiista seuran kanssa.

Kun seuraavaksi pikaisella aikataululla tiedotetaan toimitusjohtajan lähdöstä, jää kuva epävakaasta seurasta. Miten kommentoit tätä mielikuvaa, TPS:n puheenjohtaja Kai Koskinen?

– Ymmärrän nämä vaikutelmat ja me yritämme olla huolellisia, että meillä on hyvin selkeä käsitys siitä, miten me itse toimimme. Meidän omaa päätöksentekoamme ei ohjaile se, miltä asiat näyttävät, vaan sitä ohjaa se, miten asiat ovat, ja miten niitä halutaan viedä eteenpäin, Koskinen vastaa.

– Viime kauden tappion taustoja on avattu, ja siellä oli asioita, joita ei haluttu lähteä tekemään. Nekin olivat pitkälti hallituksen päätöksiä, ja niissä aiemmissa tappioissa ei ollut mitään, mitä kukaan muu olisi pystynyt tekemään eri tavalla. Pelasimme ilman katsojia käytännössä joulukuusta kauden loppuun asti, Koskinen jatkaa.

– Mitä tulee Korpikoski-caseen, me voimme vain sanoa sen, että meillä on seurana vastuu toimia tässä asiassa oikein. Emme voi siitä asiasta sanoa enempää kuin, mitä Rauli Uraman (urheilutoimenjohtaja) suulla on siitä jo sanottu. Toki siinä vaiheessa, kun asioista pystytään puhumaan, voimme kommentoida tarkemmin, mutta sillä asialla ei ollut mitään tekemistä Santun lähdön kanssa.

Koskisen mukaan päätös Jokisen lähdöstä syntyi jo ennen case Korpikosken julkista käsittelyä.

– Edelleen odotetaan Korpikoskea takaisin joukkueeseen. Meidän kannaltamme siinä ei ole mikään muuttunut, Koskinen linjaa.

TPS aikoo laajentaa liiketoimintaansa

Miksi Jokinen sitten sai lähteä? Välittömästi pestinsä jättävä toimitusjohtaja puhuu tiedotteessa lähdön tapahtuvan luontevalla hetkellä.

– Kyllä se on niin kuin Santtu sanoi, nyt on paras mahdollinen hetki vaihtaa toimitusjohtajaa, kun kausi on saatu käyntiin, Koskinen sanoo.

Koskisen mukaan Jokinen on rakentanut kolmen vuoden pestinsä aikana perustaa, jonka pohjalle TPS lähtee toteuttamaan liiketoiminta- ja vaikuttavuuspohjansa laajentamista. Tämän projektin vetäjäksi turkulaisseura halusi eri profiilin toimitusjohtajan.

– Meillä on selvä käsitys siitä, millä tavalla tämä toiminta tulee tässä laajentumaan. Puhutaan paljon laajemmasta roolista kuin liigajoukkue tai sen yhteydessä toimiva A-juniorijoukkue, Koskinen luotaa.

– Sen takia tehtiin päätös, että lähdetään hakemaan uutta toimitusjohtajaa. Ja kun se päätös oli sitten tehty, todettiin sitten oikeastaan puolin ja toisin, että ei meidän kannata jäädä sitä odottelemaan.

Millä tavoin TPS:n liiketoiminta laajenee, siihen Koskinen lupaa selkoa vielä syksyn aikana.

– On nähtävissä nykyisistäkin liigaseuroista, että jotka ovat parhaassa taloudellisessa tilanteessa, niillä on muitakin taloudellisia tukijalkoja, Koskinen sanoo ja mainitsee nimeltä Rauman Lukon ja Kärpät.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja