Uskomaton tapaus: Poliisit pidättivät tunnetun lapsikaappaajan Nigeriassa – sotilaat sekoittivat poliisit kidnappaajaan ja ampuivat poliiseja, varsinainen kidnappaaja pääsi vapaaksi

Nigerian armeijan sotilaat ampuivat kolme siviiliasuista poliisia sekä yhden siviilin tilanteessa, jossa poliisi oli kuljettamassa rikoksesta epäiltyä henkilöä, kertoo BBC.

Poliisit olivat pidättäneet useista kidnappauksista epäillyn miehen ja olivat kuljettamassa häntä Taraban osavaltioon. Armeijan mukaan sotilaat olivat avanneet tulen, koska luulivat siviiliasuisia poliiseja kidnappaajiksi. 

Neljä sivullista loukkaantui tilanteessa.

Sen jälkeen sotilaat olivat avanneet pidätetyn miehen käsiraudat, jolloin hän pakeni. Hän on yhä kateissa. Miehen uskotaan olevan tunnettu lapsenkaappauksista tunnettu rikollinen, joka on ollut osallisena useissa korkean profiilin kaappauksissa Nigeriassa.

Armeija sanoi lausunnossaan, että sotilaat eivät olleet tietoisia poliisien operaatiosta alueella, joten he olivat reagoineet kansalaisen tekemään ilmoitukseen mahdollisista kidnappaajista.

Armeijan mukaan he eivät olleet tunnistaneet poliisien henkilöllisyyksiä. Poliisi on ollut epäilevämpi ja ihmettelee, miksi poliiseja ammuttiin niin useita kertoja.

Poliisi on aloittanut tutkinnan tapauksesta, jota he luonnehtivat "erikoiseksi ja epäonniseksi".

Lue myös:

    Uusimmat