Mainos

Poliisin petossyytteistä tulossa oikeuden ratkaisu – vedättikö karhuryhmän entinen varajohtaja omaa laitostaan?

Helsingin käräjäoikeuden on määrä antaa tänään ratkaisu jutussa, jossa poliisin valmiusyksikön eli karhuryhmän ex-varajohtajaa ja poliisille tuotteita myyneen yhtiön johtohenkilöä syytetään törkeästä petoksesta ja muista rikoksista.

Heidän syytetään laatineen yhtiön nimissä laskuja, joiden perusteella Helsingin poliisilaitos on maksanut perusteettomasti yli 150 000 euroa. Syyttäjän mukaan poliisille tarvikkeita myynyt yhtiö muun muassa ylilaskutti poliisia ja rahaa kanavoitiin karhuryhmän varajohtajana vuoteen 2012 asti toimineelle ylikonstaapelille. Hän toimi tarvikkeiden tilaajana ja tarkastajana valmiusyksikössä.

Täytettyään 50 vuotta mies siirrettiin pois valmiusryhmästä ja komennettiin Helsingin poliisin johtokeskukseen töihin. Hän on nykyään eläkkeellä.

Molemmat kiistävät rikoksen

Kumpikin on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin. Ylikonstaapelin mukaan kaikki tilatut tuotteet toimitettiin, eivätkä hinnat olleet todellisuutta vastaamattomia. Päätökset hankinnoista tehtiin hänen mukaansa ylempien virkamiesten toimesta.

Eläkkeellä olevaa ylikonstaapelia syytetään huijausepäilyn takia törkeästä petoksesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Yrityksen johtohenkilöä taas syytetään muun muassa törkeästä petoksesta, kahdesta törkeästä veropetoksesta ja kahdesta törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Syyttäjä vaatii kummallekin ehdotonta vankeutta ja sotilasarvojen menettämistä. Lisäksi rikoksella saatua hyötyä vaaditaan tuomittavaksi valtiolle, ja Helsingin poliisilaitos vaatii miehiä korvaamaan aiheuttamansa vahingon eli petkutettuja rahoja takaisin. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja