Mainos

Poliisin nimissä kiertävä raiskaushuumekirje kiertää taas

Raiskaajista varoittava ketjukirje leviää jälleen Internetissä. Ketjukirje on lähetetty Helsingin poliisin nimissä. Allekirjoittajaksi on merkitty vanhempi rikoskonstaapeli Tomi Taskila.

Kirje väittää raiskaajien ujuttavan naisten juomiin progesterex-nimistä eläinten sterilisaatioon käytettävää lääkettä, joka aiheuttaa hedelmättömyyttä myös ihmisille. Kirjeen mukaan raiskaajat käyttävät lääkettä, koska näin he varmistavat, ettei uhri voi tulla raskaaksi.

Poliisi tyrmää huhut raiskaushuumeen olemassaolosta. Poliisin mukaan kirje on huijausviesti, joka on liikkunut netissä eri kielillä jo kymmenen vuotta, viimeiset kaksi vuotta myös Taskilan nimissä.

- Ketjukirje tuntuu pulpahtavan tietyin väliajoin. Parin viikon sisällä olemme saaneet asiasta yhteydenottoja, kertoo Helsingin poliisin tiedotuspäällikkö Juha Hänninen.

Hänninen korostaa, että poliisi ei tiedota kansalaisille sähköpostiviesteillä, vaan virallisilla tiedotteilla median kautta. Lisäksi viestissä mainittua progesterex-nimistä lääkettä ei ole oikeasti olemassa.

Lääkkeistä varoittava huijausviesti on kiertänyt netissä suomen kielellä myös sairaanhoitajan allekirjoittamana. Ketjukirje on kulkenut lisäksi espanjaksi, englanniksi ja ruotsiksi. Ruotsinkielisen kirjeen allekirjoittajina on nähty sairaanhoitaja ja lääketieteen kandidaatti.

- Poliisilla voisi olla resursseja tutkia asiaa, mutta käytännössä poliisin on mahdotonta jäljittää, mistä kirje on peräisin, Hänninen sanoo.

Sähköpostin lopussa viesti pyydetään lähettämään eteenpäin ja kertomaan raiskaushuumeesta naisille. Poliisin mukaan viestin muotoilu paljastaa sen ketjukirjeeksi, jota ei pidä lähettää eteenpäin.

(12.11.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.