Poliisilta poikkeuksellinen toimenpide: Julkaisi korona-altistumisketjusta epäillyn joogayrittäjän kuvan

5:26
Iisalmelaista naista epäillään laajasta korona-altistumisketjusta – näin asiantuntija kommentoi vastaavanlaisia tapauksia MTV:lle.

Poliisi julkaisi verkkosivuillaan joogayrittäjän kuvan, jota epäilee laajasta koronaviruksen altistumisketjusta.

Iisalmessa yrittäjänä joogasalilla ja siivousalalla toimiva nainen on epäiltynä terveyden vaarantamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

– Poliisi julkaisee poikkeuksellisesti kuvan naisesta, jotta kaikki mahdolliset altistuneet voidaan tavoittaa.

Tutkinta sai alkunsa, kun poliisi sai viime viikonloppuna terveydenhuoltoviranomaisilta virka-apupyynnön. Siinä pyydettiin toimittamaan yrittäjä koronatestiin mahdollisen korona-altistumisen vuoksi. Kyseisestä tapahtumasta levitettiin sosiaalisessa mediassa videomateriaalia. Poliisin saapuessa yrittäjä vastusti kiinniottoa. Nyt hän on poliisin mukaan terveysviranomaisten hallussa.

Poliisi pyytää kaikkia naisen kanssa 19. helmikuuta ja 1. maaliskuuta välisenä aikana tekemisissä olleita ilmoittautumaan terveysviranomaisille tartuntaketjujen ja mahdollisten altistumisten jäljittämiseksi.

Poliisin mukaan yhteys tulee ottaa Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän tartunnanjäljitykseen 3. maaliskuuta ja 7. maaliskuuta välisenä aikana kello 9–18 numeroon 040 193 83 26.

Muina aikoina yhteyden voi ottaa päivystyksen numeroon 017 272 2346 tai sähköpostilla osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi.

Juttua päivitetty 5.3. klo 21.05:

MTV Uutiset julkaisi naisen nimen ja kuvan tapauksen poikkeuksellisuuden, vakavuuden ja mahdollisten altistuneiden tavoittamisen vuoksi. Naisen nimi ja kuva oli julki MTV Uutisten verkkosivuilla 3.3.-5.3. välisen ajan. Joogayrittäjän nimi ja kuva poistettiin jutusta sen jälkeen, kun viranomaiset olivat saaneet tietoa lukuisista altistuneista, mikä oli nimen ja kuvan julkaisun perusteena. 5. maaliskuuta nainen vapautettiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja