Savon Sanomat: Joogasalin yrittäjä ei mennyt koronatestiin joukkoaltistumisesta huolimatta – otettiin kiinni ja pakkotestattiin poliisin avustuksella

8:34
Sekavat ohjeet koronarajoituksista kuumentavat tunteita: kahvilan pitäjä sulkee ja valmennuskeskuksen omistaja pitää auki

Iisalmella sijaitsevan joogasalin yrittäjä on otettu kiinni ja pakkotestattu koronan varalta, uutisoi Savon Sanomat. Lehden mukaan salilla on tapahtunut joukkoaltistuminen.

Savon Sanomien mukaan altistuminen oli ilmennyt perjantaina helmikuun 26. päivä, mutta yrittäjä ei ollut mennyt koronatestiin viikonlopun aikana eikä ollut antanut viranomaisille kaikkia tietoja mahdollisesti altistuneista.

Savon Sanomat kertoo yrittäjän vedonneen verenvuotoa herkästi aiheuttaneeseen sairauteen. Yrittäjä kertoo menneensä heti omaehtoiseen karanteeniin maaseudulle.

– En kieltäytynyt koronatestistä. Ilmoitin, etten mene heti testiin, koska minulla on sairaus, joka aiheuttaa herkästi verenvuotoa. Enkä halunnut levittää tautia kulkemalla julkisilla paikoilla, yrittäjä kertoo Savon Sanomien mukaan.

Lopulta poliisi oli pyydetty terveysviranomaisten toimesta antamaan virka-apua. Itä-Suomen avin ylijohtaja Soile Lahti vahvistaa tapahtuneen Twitterissä.

Lahden mukaan poliisi vahvistaa antaneensa Iisalmessa tartuntatautilain nojalla virka-apua kuntayhtymälle ja että tapauksen tiimoilta on käynnistetty esitutkinta.

Epäillyt rikosnimikkeet ovat virkamiehen väkivaltainen vastustaminen ja terveyden vaarantaminen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja