Mainos

Poliisikouluun hakijaryntäys

Hakijaryntäykseen on vaikuttanut se, että kesän hakujaksolla oli ensimmäistä kertaa käytössä uudet hakuvaatimukset.

Poliisin perustutkintoon pyrki touko-elokuun aikana lähes kaksi kertaa enemmän hakijoita kuin vastaavaan aikaan edellisvuosina. Hakijoita on kaikkiaan 649. Hakijaryntäykseen on vaikuttanut se, että kesän hakujaksolla oli ensimmäistä kertaa käytössä uudet hakuvaatimukset.

Ylitarkastaja Jouko Pohjoismäki poliisin valintayksiköstä kertoo, ettei poliiseilta enää vaadita vähimmäispituutta. Aikaisemmin pituusraja oli miehillä 175 senttiä ja naisilla 165 senttiä. Hakijalta ei enää myöskään vaadita varusmiespalveluksen suorittamista eikä vähintään 19 vuoden ikää.

Hakijoista noin viidennes olisi karsiutunut vanhojen valintaperusteiden mukaan vähimmäispituusvaatimuksen vuoksi. Lisäksi noin 15 prosenttia hakeneista miehistä on suorittanut kuuden kuukauden varusmiespalveluksen, mikä ei olisi aikaisemmin riittänyt. Hakijoiden joukossa oli myös muutama siviilipalveluksen suorittanut.

-Osasimme odottaa hakijaryntäystä, koska tiesimme, että jotkut ovat odottaneet tunnollisesti jo vuosia, että vaatimukset muuttuisivat. Hakijamäärän kasvu jatkuu todennäköisesti tulevaisuudessakin, mutta maltillisemmin, arveli Pohjoismäki.

Tämän vuoden hakujaksoilla on tähän mennessä ollut hakijoita enemmän kuin viime vuonna yhteensä. Tänä vuonna voidaankin saavuttaa 2000 hakijan raja viiden vuoden tauon jälkeen.

Naishakijoiden määrä pysyi ennallaan, sillä hakijoista heitä oli kolmannes.

Kesällä hakeneet saavat tiedon jatkoon pääsystä viikolla 36. Valintakoe koostuu kolmesta vaiheesta. Koulutukseen valitut aloittavat opinnot Poliisikoulussa alkuvuodesta 2006.

Parhaillaan on meneillään syksyn hakujakso, joka jatkuu marraskuun 15:nteen päivään saakka.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.