Mainos

Poliisi: Varo pimeitä takseja!

Poliisi varoittaa pikkujoulujuhlijoita pimeistä takseista. Tähän aikaan vuodesta taksijonot kasvavat yöllä valtaviksi, jolloin pimeät taksit näkevät tilaisuutensa tulleen.

Yleensä pimeät taksit partioivat lähellä ruuhkaisia taksiasemia. Pelkästään Helsingissä uskotaan olevan liikkeellä pikkujouluaikaan useita kymmeniä luvattomia takseja.

– Pimeät taksit ovat meille kesto-ongelma, sillä niiden toimintaan puuttuminen on vaikeaa ja rikosprosessin kannalta näyttökysymys on hankalaa. Asiakas ja kuljettaja kertovat yleensä olevansa kavereita. Vasta mahdollisen rikoksen jälkeen tarina muuttuu, komisario Jere Roimu kertoo.

Tyypillistä on, että kyytiin on otettu vahvassa humalassa ollut asiakas. Hänet on viety pankkiautomaatille, urkittu asiakkaan tunnusluku ja lopuksi viety lompakko. Myös suoria ryöstöjä ja pahoinpitelyjä poliisi on kirjannut. Ja kun asiakas on ollut humalassa, hän ei muista ryöstäjän tuntomerkkejä, eikä myöskään ryöstöautoa.

– Seuraamme toimintaa, mutta prioriteetissä pimeiden taksien metsästäminen ei ole meille nyt se ykkösasia. Välillä toki teemme aiheeseen liittyviä valvontaiskuja, Roimu jatkaa.

Oikean taksin tunnistaa katon päällä olevasta keltaisesta taksikuvusta sekä sisällä olevasta taksamittarista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.