Poliisi tutkii iäkkään pariskunnan mahdollista laiminlyöntiä – toinen löytyi kotoaan kuolleena, toinen virui lattialla

MTV Pöytyällä: Vanhus löytyi kotoaan kuolleena, puoliso virui lattialla – poliisi tutkii, syyllistyikö kotihoito laiminlyöntiin 4:31
MTV Pöytyällä: Vanhus löytyi kotoaan kuolleena, puoliso virui lattialla – poliisi tutkii, syyllistyikö kotihoito laiminlyöntiin.

Lounais-Suomen poliisi selvittää tapausta, jossa iäkkään pöytyäläispariskunnan epäillään tulleen vakavasti laiminlyödyksi. Reilun viikon yksinolon jälkeen toinen vanhuksista löytyi kotoaan menehtyneenä ja toinen hyvin huonokuntoisena.

Kyse on 76-vuotiaasta miehestä ja 87-vuotiaasta naisesta. Pariskunnalla ei ole ollut kotihoidon asiakkuutta, mutta mies oli hiljattain pyytänyt kotihoidosta apua kotona pärjäämiseen, kertoo poliisi tiedotteessa.

Avuntarve oli kotihoidon tiedossa, ja sieltä reagoitiinkin tilanteeseen käymällä akuutisti pariskunnan kotona useampaan otteeseen elokuun lopussa. 

Sittemmin hoitajat eivät enää tavanneet pariskuntaa, vaikka kävivät oven takana ja yrittivät tavoittaa pariskuntaa puhelimitse.

Tutkitaan pelastustoiminnan laiminlyöntinä

Viimeisimmän kotikäynnin jälkeen ehti kulua yhdeksän päivää, kunnes kotihoito soitti hätänumeroon, ja poliisia pyydettiin käymään kohteessa.

Poliisin mennessä asuntoon nainen löytyi menehtyneenä. Mies oli hyvin heikossa tilassa makaamassa lattialla, ja hän on yhä sairaalahoidossa. 

Poliisi selvittää tapausta pelastustoimen laiminlyöntinä, mutta rikosnimike saattaa vielä muuttua tai nimikkeitä voi tulla mahdollisesti lisää tutkinnan edetessä. 

– Poliisi kuulee kotihoidon edustajia rikoksesta epäillyn asemassa. Poliisin tehtävänä on selvittää, olisiko terveydenhuollon edustajien pitänyt toimia toisin ja minkälainen vastuu heillä on pariskunnan kohtalosta, sanoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Valtteri Kemppi tiedotteessa.

Tapauksen tutkinta on vielä alkuvaiheessa, eikä poliisi avaa tapauksen yksityiskohtia tarkemmin.

Katso myös: Vanhuspalvelujen työvoimapula kärjistyy, kertoo tutkimus – näin asiasta keskusteltiin Uutisaamussa tämän vuoden tammikuussa.

Tutkimus: Vanhuspalvelujen työvoimapula kärjistyy 10:46

Lue myös:

    Uusimmat