Pöytyä käynnistää selvityksen vanhuspariskunnan järkyttävästä kohtalosta – "Tämä on erittäin raskasta"

MTV Pöytyällä: Vanhus löytyi kotoaan kuolleena, puoliso virui lattialla – poliisi tutkii, syyllistyikö kotihoito laiminlyöntiin 4:31
MTV Pöytyällä: Vanhus löytyi kotoaan kuolleena, puoliso virui lattialla – poliisi tutkii, syyllistyikö kotihoito laiminlyöntiin.

Pöytyäläispariskunnan karmea kohtalo on puhuttanut keskiviikkona laajalti. Poliisi tiedotti, että se tutkii iäkkään pariskunnan mahdollista laiminlyöntiä Pöytyällä.

Laiminlyöntiepäilyn seurauksena toinen vanhuksista, 87-vuotias nainen, löytyi kotoaan kuolleena. Hänen puolisonsa, 76-vuotias mies, on poliisin mukaan tällä hetkellä heikkokuntoisena sairaalahoidossa.

Pariskunnalla ei ollut kotihoidon asiakkuutta, mutta kotihoito oli tietoinen avuntarpeesta.

– Ensimmäisenä haluan esittää suruvalittelut menehtyneen läheisille. Kun on kysymys rikostutkinnasta, niin poliisi vastaa tämän yksittäisen tapauksen tiedottamisesta, toteaa Pöytyän kunnan perusturvajohtaja Eveliina Kiiski.

– Tämä on erittäin raskasta koko meidän työyhteisölle. Toivomme työrauhaa sen vuoksi, jatkaa Kiiski.

Kotihoito ei ollut tavannut pöytyäläistä pariskuntaa yrityksistä huolimatta kuitenkaan pitkään aikaan. Kotihoito oli lopulta yhteydessä poliisiin yhdeksän päivän kuluttua viimeisimmästä käynnistään.

Pöytyä aikoo tehdä asiasta nyt sisäisen tarkastuksen.

– Tietysti tämä on erittäin poikkeuksellinen tapaus. Hyvin valitettava tilanne. Tietysti kunnan täytyy käydä aina tämänlaisissa tilanteissa sisäinen prosessi läpi, päättää perusturvajohtaja Kiiski.

Pöytyä hiljeni surun keskellä

Kauppaan asioille lähtenyt Merja Kaukovalta oli järkyttynyt tapahtuneesta. Tapauksesta Kaukovalta oli ehtinyt keskustella jo useamman kanssa.

– Onhan tämä erittäin ikävää, että täytyy tapahtua ensiksi jotain pahaa ennen kuin asioihin voidaan puuttua, kertoo Kaukovalta.

– Vähän pelottaa, koska olen itsekin vanha ihminen, pohtii Kaukovalta.

Varsinais-Suomessa, runsaan 30 kilomterin päässä Turusta sijaitsevalla Pöytyällä on asukkaita noin 8 000.

– Täällä Pöytyällä on hirveän paljon vanhuksia. Tämä on aika vanhusvoittoinen paikka, huomauttaa Kaukovalta.

Poliisi tutkii tapausta nyt pelastustoimen laiminlyöntinä. Rikosnimike saattaa kuitenkin tutkinnan edetessä vielä muuttua tai nimikkeitä voi tulla mahdollisesti lisää. 

Lue myös:

    Uusimmat