Poliisi oli seksisuhteessa pedofiilin uhrin kanssa: Näin poliisikomentaja Aapio kommentoi tapausta

Poliisiylijohtaja Lasse Aapio on kommentoinut Twitterissä Helsingin Sanomien esiin nostamaa tapausta, jossa poliisi oli seksisuhteessa aiemmin tutkimansa seksuaalirikoksen uhriin.

Helsingin poliisilaitos kertoo irtisanoneensa kesäkuussa poliisin, jonka on katsottu olleen "kyseenalaisessa yhteydessä" rikoksen uhriin. Kyseinen rikos oli ollut Helsingin poliisilaitoksen omassa tutkinnassa. Irtisanotun poliisin hallusta löytyi lisäksi "laitonta materiaalia", tiedotteessa todetaan.

Poliisin mukaan kyse on samasta tapauksesta, josta Helsingin Sanomat uutisoi tänään. Helsingin Sanomien mukaan poliisi oli ottanut yhteyttä tutkimansa seksuaalirikoksen uhriin tämän täytettyä 18 vuotta. 

Helsingin poliisilaitoksen poliisikomentaja Lasse Aapio ottaa tapahtuneeseen kantaa Twitterissä. Hän kiittää eläkkeellä olevaa rikosylikonstaapelia esimerkillisestä toiminnasta, joka mahdollisti tapahtuneen selvittämisen.

Aapio myös pohtii, miten epäasiallista toimintaa voisi estää jatkossa.

–  Tarvitaanko seksuaalirikostutkijoille tai poliiseille laajemmin psykologisia testejä? Onko poliisin koettua epäasiallisesta toimintaa riittävän helppo tuoda esiin organisaation sisä- ja ulkopuolella, Aapio kysyy.

Yhtenä ratkaisuna Aapio kertoo laajentaneensa työsuojelupäällikön toimenkuvaa niin, että tämä toimii myös eettisten asioiden yhteyshenkilönä.

–  Häneen voi ottaa yhteyttä kaikissa luottamuksellisissa asioissa, jotta ne otetaan puheeksi ja ratkaistavaksi varhain ja matalalla kynnyksellä.

Lue myös:

    Uusimmat