Mainos

Poliisi: Näin yössä örvelletään

Poliisin tehtävätaakka keskittyi viime viikonloppuna alkuyön tunteihin. MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma pyysi Helsingistä, Tampereelta ja Jyväskylästä tiedot poliisin tehtävistä kahden yön ajalta. Tilastoon huomioitiin tehtävät perjantai- ja lauantai-illan kello 22:sta aamukuuteen. Tehtäviä oli yhteensä 603.

Lähes 60 prosenttia tehtävistä kirjattiin ennen kello kahta. Kiireisin yksittäinen tunti oli kahdestatoista yhteen. Lähes yhtä paljon tehtäviä oli kello kahdesta kolmeen.

Kello kolmen jälkeen tehtävien määrä laski selvästi eikä neljän jälkeen tilastossa ilmennyt piikkiä. Tuolloin sulkeutuvat viimeisetkin anniskeluravintolat.

Päihteet keskeisessä roolissa

Valtaosaan tehtävistä liittyi päihteidenkäyttö tavalla tai toisella. Reilu viidennes tehtävistä kohdistui koteihin ja asuintaloihin. Tyypillisesti poliisi joutui selvittämään perheväkivaltaa ja puuttumaan naapureiden aiheuttamaan meluun. Kaduilla poliisia työllistivät väkivallanteot, päihtyneet henkilöt ja yleinen häiriökäyttäytyminen.

- Tyypillisintä on se, että kännissä huudellaan kadulla muille tai riitaudutaan esimerkiksi nakkikioski- tai taksijonossa. Sitten ryhdytään tappelemaan. Toisinaan tappelut alkavat jo ravintolassa. Yleensä osapuolet ovat aika humalassa, kertoo komisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisista.

Liikenteeseen liittyviä tehtäviä oli viidennes. Niistä monissa selvitettiin rattijuoppousepäilyjä. Vajaat kymmenen prosenttia oli erilaisia omaisuuteen liittyviä tehtäviä, esimerkiksi varkauksia ja ilkivaltaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.