Poliisi lopetti aggressiivisen koiran Heinolassa – oli hyökännyt kolmen ihmisen päälle ja pelottanut kerrostalon asukkaita

Poliisi on lopettanut aggressiivisen koiran Heinolassa Päijät-Hämeessä. Koira oli hyökännyt noin puolen vuoden aikana kolmen eri ihmisen päälle ja aiheuttanut heille vammoja.

Ensimmäinen hyökkäys tapahtui Hämeen poliisin mukaan viime lokakuussa.

Tuolloin koiranomistaja oli tullut koiransa kanssa kerrostalon hissillä ylemmistä kerroksista alatasanteelle. Alakerrassa oli ollut sivullinen ihminen odottamassa ylhäältä saapuvaa hissiä.

– Hissien ovien auettua omistajansa hihnassa ollut koira oli hyökännyt hissiä odottaneen henkilön päälle purren tätä. Ambulanssi kävi hoitamassa uhrin vammoja, poliisi kertoo tiedotteessa.

Koiran isäntä ei poliisin mukaan jäänyt paikalle selvittämään tilannetta, vaan poistui paikalta jättämättä yhteystietojaan. Koiranomistaja ei asunut kyseisessä talossa.  

Koira puri rollaattorin kanssa liikkuvaa ihmistä

Seuraava koiran aggressio kohdistui poliisin mukaan toukokuun lopulla Heinolan keskustassa rollaattorilla liikkuneeseen.

– Koiran omistaja oli ollut ulkoiluttamassa koiraansa, kun kadulla oli tullut vastaan rollaattorin avulla liikkuva henkilö. Omistajan huomio oli keskittynyt toisaalle ja tällöin koira oli kohtaamistilanteessa hyökännyt sivullisen päälle ja purrut. Uhrille aiheutui sairaalahoitoa vaativia vammoja, poliisi kertoo.

Koiran isäntä ei ollut jäänyt tässäkään tilanteessa paikalle selvittämään tilannetta, vaan oli poistunut paikalta jättämättä yhteystietojaan.

Rappukäytävässä vapaana ollut koira hyökkäsi asukkaan päälle

Tuorein tapaus sattui 17. tätä kuuta. Tuolloin kerrostalon asukas oli menossa rappukäytävässä kohti ylhäällä sijaitsevaa asuntoaan, kun rappukäytävän ylätasanteella vapaana ja ilman omistajaansa ollut koira oli hyökännyt asukkaan päälle.

Koira oli poliisin mukaan päässyt vapaaksi rappukäytävään omistajansa asunnon aukinaisesta ovesta. Koiran omistaja ei ollut paikalla asunnossaan.

Hyökkäyksen kohteena olevalle uhrille aiheutui poliisin mukaan lieviä vammoja.

Hyökkäyksen aikana uhri pääsi pakenemaan rappukäytävän tuuletusparvekkeelle. Hänellä ei ollut puhelinta mukanaan, joten hän joutui huutelemaan parvekkeelta apua noin tunnin ennen avun saapumista. Muut talon asukkaat olivat lopulta hälyttäneet apua.

Talon asukkaat eivät itse uskaltaneet poistua asunnoistaan auttamaan uhria, koska noin 30–40- kiloinen koira jäi vapaana rappukäytävään hallitsemaan rappukäytävää ja tuuletusparvekkeen oven takana olevaa uhria.

Asukkaat olivat yrittäneet tavoittaa koiran omistajaa puhelimitse, mutta eivät saaneet häntä kiinni.  

Poliisin päästyä paikalle oli koiranomistajan tuttavat ehtineet hetkeä aiemmin paikalle ja sulkeneet koiran takaisin asuntoon.

Poliisi lopetti koiran

Hämeen poliisi suoritti viime tiistaina 20. tätä kuuta Heinolassa kotietsinnän noin 40-vuotiaan miehen asuntoon.

Kotietsinnän yhteydessä poliisi takavarikoi asunnossa olleen isohkon ja aggressiivisen koiran ja sen jälkeen lopetti sen.

Tapahtumakokonaisuutta tutkitaan eläimen vartiomatta jättämisenä sekä vammantuottamuksena.

 

Lue myös:

    Uusimmat