Mainos

Poliisi Linnan juhlien turvaamisesta: "Tätä on valmisteltu pitkään"

Poliisi turvaa tänäkin vuonna itsenäisyyspäivän juhlia Helsingin keskustassa Presidentinlinnan läheisyydessä.

Ylikomisario Jukka-Pekka Lämsä Helsingin poliisista kertoo, että turvajärjestelyt ovat pitkälti samanlaiset kuin aiempinakin vuosina.

– Meillä on normaali määrä poliiseja varattu Linnan vastaanoton turvaamiseen. Tietenkin varaudutaan myös mahdollisiin mielenilmauksiin.

Poliisille ei tänä vuonna ole tullut virallisia ilmoituksia mielenosoituksista, mutta yllätyksiä voi silti aina tulla. Ainakin yksi netissä ilmoitettu mielenilmaus on tiedossa. Poliisi seuraa varsinkin nettiä tarkasti ennen itsenäisyyspäivää.´

– Meillä on niin sanottu tiedustelu- ja tarkkailuporukka, joka seuraa tiivisti nettiä. He seuraavat mahdollista liikehdintää. Poliisi tekee arvion omasta toiminnastaan itsenäisyyspäivänä yhdessä suojelupoliisin uhka-arvion kanssa. Supo on tehnyt meille uhka-arvion ja mitoitamme toimintamme sen mukaisesti.

Poliisi vaitonainen määristä

Poliisi ei halua paljastaa, paljonko virkavaltaa on tänä vuonna turvaamassa juhlia Helsingin kaduilla.

– Sanotaan, että poliiseja on siellä riittävästi, Lämsä tiivistää.

Poliisi on perinteisesti varustautunut varsin hyvin itsenäisyyspäivänä.

– Kyllä siellä saattaa olla joukkojenhallintavarusteissa olevia poliiseja kuten aiempinakin vuosina. Se tarkoittaa sitä, että poliisi on suojautunut väkivallalta. Asuun kuuluu ainakin kypärä, visiiri ja tulenkestävä haalari.

Lämsä muistelee, että 2000-luvun alkupuolella poliisilla oli kovia kahnauksia mielenosoittajien kanssa. Tuolloin poliiseja loukkaantui lievästi.

Liikenteeseen rajoituksia

Poliisi on valmistautunut Linnan juhliin ja itsenäisyyspäivään jo pitkään.

– Tähän iltaan on valmistauduttu pitkään. Ei tällaista operaatiota saada muutamassa tunnissa valmiiksi. Ennakkosuunnittelu on ollut tärkeää.

Liikenteeseen on tiedossa joitakin rajoituksia ennen Linnan juhlien alkua. Liikennettä saatetaan joutua ohjaamaan uusille reiteille Helsingin keskustassa. Tietenkin pyhäpäivänä ihmisiä on normaalia vähemmän liikkeellä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.