Mainos

Poliisi käräytti rovaniemeläisen Subutex-liigan

Poliisi on saanut valmiiksi tutkinnan huumausainerikoksien sarjasta Pohjois-Suomessa. Poliisi epäilee, että alueella on hankittu ja levitetty suuri määrä Subutex-tabletteja.

Keskusrikospoliisin ja Lapin poliisilaitoksen tutkinnassa kävi ilmi, että Rovaniemellä asunut pariskunta sekä heidän lähipiirinsä hankkivat 2-3 viime vuoden aikana suuren määrän Subutex-tabletteja, joista suurin osa on mennyt edelleen välitettäväksi.

Tuhansia tabletteja Pohjois-Suomeen

Subutex hankittiin pääasiassa Tukholmassa asuneelta henkilöltä. Pienempiä määriä ostettiin myös Suomesta pääkaupunkiseudulta. Poliisi epäilee, että Tukholmasta tuotiin Pohjois-Suomeen tuhansia tabletteja Subutexia.

Takavarikkoon on tutkinnan aikana jäänyt yli 1 000 Subutexin 8 milligramman tablettia.

Osa takavarikoiduista tableteista löydettiin suomalaisen pariskunnan hallusta heidän tullessaan autolla Ruotsista Suomeen. Tabletit oli piilotettu tyhjiin aerosoli- ja virvoitusjuomapurkkeihin. Osa löytyi kotietsinnässä, joka tehtiin päätekijän asuntoon Tukholmassa.

Subutex peräisin Ranskasta

Tukholmassa asuva välittäjä on hankkinut Subutexin Ranskasta, missä niiden myyntihinta on muutamia euroja kappaleelta. Ruotsista haettuna suomalaiset ostajat ovat maksaneet niistä 20–30 euroa kappaleelta ja myyntihinta Pohjois-Suomessa on ollut jopa 140–160 euroa kappaleelta.

Tutkinnan yhteydessä on ollut vangittuna kaikkiaan kahdeksan henkilöä, joista neljä on vapautettu. Lisäksi tutkinnassa on kuulusteltu useita kymmeniä henkilöitä epäiltyinä eriasteisista huumausainerikoksista.

Juttukokonaisuuden esitutkinta on saatu päätökseen ja se on siirretty syyttäjälle syyteharkintaan. Oikeuskäsittely alkaa kevään aikana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.