Poliisi: Hotelli Savonsolmun tulipalosta epäillään kahta alaikäistä lasta

Maanantaina syttyneen hotelli Savonsolmun tulipaloon Pieksämäellä epäillään liittyvän alaikäisiä nuoria.

Asiasta kertoo tutkija Heikki Vehmas Itä-Suomen poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnan ryhmästä.

Vehmas ei halunnut vielä kommentoida tarkemmin, millä tavalla nuorten epäillään liittyvän tulipaloon. Hän kuitenkin kertoo, että epäiltynä on kaksi alaikäistä lasta.

Alaikäisten mahdollisesta osuudesta tulipaloon kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Pelastuslaitos kertoi aiemmin, että hotellin katolta pelastettiin yksi aikuinen ja savusukeltajat hakivat kaksi lasta hotellin alakerroksista.

Vehmas ei pysty vahvistamaan, että tuhotyöstä epäillyt lapset olisivat samat, kuin jotka hotellin sisältä pelastettiin. Hän ei myöskään osaa kertoa, ovatko aikuiset ja lapset olleet samaa seuruetta.

– Ei ole tietoa, että kuka on siellä ollut kenenkin kanssa ja minkä takia, hän tiivistää.

Tulipalo syttyi eilen

Suljetussa hotelli Savonsolmussa syttyi tulipalo maanantaina iltapäivällä. Etelä-Savon pelastuslaitoksen mukaan hotellin jälkisammutus on edelleen käynnissä.

Vehmaan käsityksen mukaan tulipalo on rajoittunut muutamiin hotellihuoneisiin. Henkilövahinkoja ei tiedetä tapahtuneen, mutta jotkut henkilöt ovat saattaneet hengittää savua.

Hotellin omistukseen liittyy epämääräisyyksiä

Hotelli on ollut pitkään tyhjillään, ja sitä pyörittänyt yritys ajautui vuonna 2020 konkurssiin. Hotellirakennuksen nykyinen omistaja on ruotsalainen Nordic Real Estate Management toimitusjohtajanaan Kalle Kroon. Kroon perheineen on kytkeytynyt moniin mielenkiintoa herättäneisiin kiinteistöomistuksiin eri puolilla Suomea.

Sen jälkeen, kun hotelli päätyi nykyiseen omistukseensa nettihuutokaupassa vuonna 2021, ei rakennuksen tonttivuokrarästejä Pieksämäelle ei ole maksettu, ja kaupunki on purkanut maanvuokrasopimuksen yrityksen kanssa. Vuoden alussa kaupunki lähetti asiakirjat käräjäoikeuteen häätöä varten.

Vehmas vahvistaa, ettei poliisi ole toistaiseksi tavoittanut kiinteistön omistajaa tapahtuneeseen liittyen.

– Selvitellään häneltä, mitä mieltä hän on tästä asiasta, Vehmas sanoo.

Vehmas kertoo, että poliisi tiedottaa asiasta enemmän, kun tiedotettavaa on.

– Eiköhän tuo tästä äkkiä suttaannu, hän arvioi.

Juttua ja otsikkoa päivitetty 11.4. kello 13.08: Täydennetty poliisin kommentein.

Lue myös:

    Uusimmat