Mainos

Poliisi: Autopommi-iskulla ehkä kytköksiä huumemaailmaan

Poliisi on edelleen vaitonainen pidätetystä.

Poliisi pitää mahdollisena, että eilisellä autopommi-iskulla on yhteyksiä huumemaailmaan. Iskussa kuolleella miehellä oli poliisin mukaan huumetaustaa.

Poliisi on edelleen vaitonainen henkilöstä, joka on pidätetty epäiltynä osallisuudesta Helsingin tiistaiseen autopommi-iskuun.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs kertoi tänään, että poliisi selvittää parhaillaan henkilön mahdollista osuutta iskuun, eikä halua paljastaa tämän sukupuolta tai muita tietoja.

Räjähdyksessä kuollut 32-vuotias pääkaupunkilainen mies joutui viime joulukuussa tapon yrityksen kohteeksi.
Töyräs kertoi, että poliisi selvittää nyt miehen taustoja ja tutkii näiden kahden tapauksen välistä yhteyttä. Töyräs myös korosti, että poliisilla ei ole viitteitä siitä, että iskulla olisi yhteys esimerkiksi Venäjän ja Baltian alamaailman välienselvittelyyn.

-Poliisilla ei ole tällä haavaa mitään viitteitä siitä, että iskussa olisi ollut kyse poliittisista tai uskonnollisista kytköksistä tai yhteydestä Venäjän ja Baltian mafiaan. Mitään tällaista ei ole tullut vastaan vielä tässä vaiheessa, mutta pidämme silmät ja korvat edelleen auki ja pidämme kaiken mahdollisena, Töyräs muotoili.

Poliisi aloitti tekniset tutkimukset

Poliisi aloitti tänään räjähtäneen auton tekniset tutkimukset. Tutkinnanjohtajan mukaan nyt pyritään selvittämään muun muassa räjähdysaineen määrä, laatu ja koostumus.

Autopommi-iskussa kuollut mies oli yritetty tappaa jo viime talvena. Mies oli yritetty ampua viime joulukuussa, kun hän oli menossa mökilleen Helsingin Ruskeasuon siirtolapuutarhaan. Miestä kohden ammuttiin tuolloin useita laukauksia, mutta hän selvisi tulituksesta hengissä ja onnistui hälyttämään omin voimin apua. Tuolloista ampujaa ei koskaan tavoitettu.

Poliisi selvittää nyt uhrin taustaa ja liikkeitä sekä sitä, keiden kanssa tämä oli ollut tekemisissä.

32-vuotias mies kuoli ja toinen mies loukkaantui, kun autopommi räjähti Helsingin keskustassa eilisiaamuna. Voimakas räjähdys vavisutti keskustaa hieman ennen kello seitsemää Pohjoisella Rautatiekadulla lähellä Runeberginkadun risteystä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 17.07.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.