Polestar 1 kiinnostaa yli odotusten: Potentiaalisia ostajia jo kymmenen vuoden tuotannon edestä

Volvon suorituskykyisemmäksi ja sähköisemmäksi brändiksi erkautunut Polestar on tuomassa ensimmäistä autoaan Geneven autonäyttelyyn maaliskuussa. Kiinnostus autoa kohtaan on ollut Volvon mukaan yllättänyt.

Polestar 1 on nimensä mukaisesti ensimmäinen Polestar-brändätty auto. Se on Volvon S90-malliin pohjautuva kaksiovinen hybridicoupe, josta kiskotaan irti 600 hevosvoimaa.

Tällä ladattavalla hybridillä pääsee Polestarin mukaan jopa 150 kilometriä pelkällä sähköllä. Hintaa sillä tulee olemaan arviolta 150 000 euroa.

Tuotantosuunnitelmat uusiksi

Polestar 1:tä on suunniteltu valmistettavan vain 500 kappaletta vuodessa ja vain kolmen vuoden ajan. Se saattaa kuitenkin joutua muuttamaan tuotantotavoitteitaan, sillä halukkaita ostajia on Polestar-pomo Thomas Ingelathin mukaan ilmoittautunut jo yli 5 000.

– Yritämme parhaillaan selvittää, pystyisimmekö valmistamaan autoa enemmän kuin 500 kappaletta vuodessa, Ingelath kertoi Automotive News Europelle.

Polestar on suunnitellut valmistavansa autoa Kiinan Chengduun avattavalla tehtaalla vain yhdessä vuorossa, mutta joutuu nyt harkitsemaan kahta vuoroa. Tuotantolaitos valmistuu tämän vuoden puolivälin tienoilla, ja Polestar 1:n tuotannon on määrä käynnistyä kesällä 2019. Aikaa päätösten tekemiseen siis on.

Koko kori hiilikuidusta

Polestar 1:n kanssa on odotettavissa haasteita. Vaikka kyseessä onkin pohjimmiltaan tutulle alustalle rakentuva Volvo, valmistetaan sen kori kokonaisuudessaan hiilikuidusta.

– Alku tulee olemaan melko hidas, mutta näin monimutkaisen tuotteen kohdalla sen täytyykin olla, Ingelath sanoi.

***

2:22

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja