Poikkeuksellisen haastava esitutkinta: Porissa paljastunut erityisen raaka henkirikos etenee syyteharkintaan murhana – teon takana seurustelusuhteen päättyminen

Murhasta epäilty turvapaikanhakija on ehdolla seurakuntavaaleissa 0:17
Naisen ruumis löytyi Porin Itäpuistossa sijaitsevasta kerrostalosta viime syyskuussa. Murhasta epäillään ulkomaalaistaustaista miestä, joka on ollut ehdolla myös seurakuntavaaleissa.

Porin Itäpuistossa viime syyskuussa tapahtuneen julman henkirikoksen esitutkinta on saatu päätökseen, kertoo poliisi. Juttu on siirtynyt syyteharkintaan murhana.

Poliisi on alusta asti tutkinut asiaa murhana, ja nyt tapaus on siirtynyt syyteharkintaan Länsi-Suomen syyttäjänvirastoon myös nimikkeellä murha. Poliisin mukaan asian esitutkinta oli poikkeuksellisen vaativa ja haastava. 

Syyskuussa Porin Itäpuistossa sijaitsevasta kerrostalosta oli löydetty kuolleena keski-ikäisen porilaisnaisen ruumis. Poliisin mukaan tekoon oli liittynyt erityistä raakuutta ja julmuutta ilmentäviä piirteitä. Uhrin vammat oli pääosin teräaseella aiheutettuja, ja lisäksi samassa tilassa oli sytytetty tulipalo.

Teosta epäilty ulkomaalaistaustainen vuonna 1990 syntynyt mies on ollut vangittuna koko esitutkinnan ajan ja pysyy vangittuna edelleen.

Mies oli seurustellut henkirikoksen uhrin kanssa. Teon tapahtuma-aikaan seurustelusuhde oli päättymässä ja teon motiiviksi epäiltiin erosta johtunutta riitaisuutta.

Murhaepäilty oli ollut tapahtuneen aikaan myös ehdokkaana seurakuntavaaleissa.

Lue myös:

    Uusimmat