Mainos

Pohjoisen rajakaupassa ostokset tehdään Suomesta

Suomi on jälleen niskan päällä Suomen ja Ruotsin välisessä rajakaupassa Tornionjokilaaksossa. Kahden viime vuoden aikana ostoksia on tehty merkittävästi enemmän Suomen kuin Ruotsin puolelta, kertoo kauppias Armas Kristo Pellosta

Syiksi vaa'an kallistumiseen Suomen puolelle Kristo tietää Ruotsin kruunun vahvistumisen markkaan nähden ja Suomen hintatason alenemisen EU:n myötä. -Ruotsissa hinnat eivät alentuneet lähellekään yhtä paljon kuin täällä.

Joissain yksittäisissä tuotteissa hintaero Suomen hyväksi on iso: esimerkiksi piipputupakassa jopa 50 prosenttia. Liha ja lihajalosteet myös tekevät kauppansa ruotsalaisille, ja yllättäen Norjan lohta myydään paljon Ruotsiin.

Polttoaineen ostoissa vallitsee tasapaino pienestä Ruotsin hyväksi olevasta hintaerosta huolimatta. Sekin tasoittuu heinäkuun alusta, kun Ruotsi korottaa polttoaineveroa. Torniolainen huoltoasemayrittäjä Reima Luosujärvi sanoo, että jo nyt kruunuilla ostetaan Ruotsista ja markoilla Suomesta. Poikkeuksena on dieselöljy, jota ruotsalaiset hakevat Suomesta.

Haaparannalle takavuosina Suomesta tehdyt rasvaretket ovat uudessa tilanteessa jääneet historiaan. Suomesta ei enää mennä Ruotsiin ostoksille juuri minkään tuotteen perässä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.