Mainos

Pohjois-Korea saattoi laukaista ohjuksen Japaninmereen

Pohjois-Korean uskotaan laukaisseen lyhyen kantaman ohjuksen kohti Japaninmerta. Ohjuksen kantama on todennäköisesti ollut sata kilometriä.

Pohjois-Korea näyttää tehneen ohjuskokeen lyhyen kantaman ohjuksella, sanoi Valkoisen talon henkilökuntapäällikkö Andrew Card CNN-tv-kanavalle. Lausunto näytti vahvistavan japanilaisviestimien tietoa tämänaamuisesta ohjuksen laukaisusta.

Japani sai tiedon mahdollisesta laukaisusta Yhdysvaltain armeijalta aamulla, ja se on yrittänyt selvittää asiaa, kertoi japanilainen Kyodo-uutistoimisto.

Ohjuksen kantama on todennäköisesti ollut sata kilometriä, ja se on voitu laukaista Pohjois-Korean itärannikolta, NHK-yleisradioyhtiö sanoi.

Asekehittelyn uskotaan etenevän

Helmikuussa Pohjois-Korea ilmoitti, että sillä on ydinase. Yhdysvaltain sotilastiedustelupalvelu DIA varoitti puolestaan viime viikolla, että Pohjois-Korea kykenee varustamaan ohjuksen ydinkärjellä ja on saanut valmiiksi pitkän kantaman ohjuksen, joka yltäisi Alaskaan ja Havaijille.

Pohjois-Korean epäillään valmistelevan lisäksi maanalaista ydinkoetta, joka saattaisi toteutua kesällä. Salamyhkäisen kommunistimaan aikeista ei ole kuitenkaan täsmällistä tietoa, ja sen ydinaseohjelmaa koskevat neuvottelut ovat olleet pysähdyksissä viime kesästä saakka.

Valkoisen talon henkilökuntapäällikkö Card toivoi, että kuusikantaneuvottelujen muut osapuolet - Japani, Kiina, Etelä-Korea ja Venäjä - pyrkisivät osoittamaan Pjongjangille sen toimien "epäasiallisuuden". Yhteistyötä voi hankaloittaa Kiinan ja Japanin suhteiden heikkeneminen.

Pjongjang on vaatinut Yhdysvaltoja lopettamaan pelottelun ja pyytämään anteeksi tyranniapuheitaan vähimmäisehtona neuvotteluille.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.