Mainos

Pohjois-Amerikan kulttuuri värittää Itävallan jääkiekkoa – ”Siellä oli tällainen vaihe”

5:09

Kärpät kohtaa itävaltalaisen Red Bull Salzburgin CHL:n puolivälierissä. Alpo Suhonen tuntee Itävallan kiekkokulttuurin erittäin hyvin.

Salzburg selvitti tiensä historian ensimmäisenä itävaltalaisena joukkueena CHL:n puolivälieriin. Monen itävaltalaisen seurajoukkueen runko on pitkään koostunut ulkomaisista ja varsinkin pohjoisamerikkalaisista pelaajista. Myös valmennus- ja seurajohdoissa on paljon pohjoisamerikkalaisia.

Kärppien vastustaja Salzburg on pyrkinyt kuitenkin pitämään joukkueessaan itävaltalaisia pelaajia. Tällä hetkellä joukkueen riveissä pelaa kahdeksan pohjoisamerikkalaista pelaajaa, mutta runko koostuu kotimaisista pelaajista.

– Itävalta on vanha ja hyvä jääkiekkomaa. Siellä oli tällainen vaihe, että ostettiin Pohjois-Amerikasta pelaajia ja valmentajia, joten omien pelaajien ja valmentajien rakentaminen unohtui.

– Salzburg pyrkii tasapainottamaan sitä, että olisi hyvä tasapaino ulkomaalaisten ja itävaltalaisten pelaajien välillä, Suhonen kertoo.

Itävalta onkin pyrkinyt viime vuosina parantamaan omaa kiekkokulttuuriaan. Itävallan jääkiekkoilun urheilujohtajana vuosina 2012-2017 toiminut Alpo Suhonen palkattiin tehtävään, jonka tarkoituksena oli vähentää pohjoisamerikkalaisten määrää itävaltalaisessa kiekkoilussa ja parantaa Itävallan omaa jääkiekkoa.

– He halusivat tietää, miten he pystyisivät kehittämään omaa itävaltalaista jääkiekkoa. Tavoitteena oli saada mahdollisimman monta itävaltalaista valmentajaa ihan ammattijoukkueisiin saakka.

Suhosen johdolla Itävalta ryhtyi toimenpiteisiin, jotta tilanne parantuisi.

– Poistimme maajoukkueista kaikki kahden passin miehet ja ulkomaalaiset valmentajat. Näyttäisi siltä, että se on hitaasti kääntymässä siihen, että tasapaino oman ja kansainvälisen jääkiekon välillä löytyy, Suhonen summaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja