Kärppien CHL-vastustajan luottohyökkääjä tulee todellisesta kiekkosuvusta – NHL:ssä pelaava pikkuveli maan kirkkaimpia kiekkotähtiä

Kärppien CHL:n puolivälierävastustaja Red Bull Salzburgin luottopelaaja Thomas Raffl tulee todellisesta kiekkosuvusta.

Salzburgin kokeneempaan kaartiin lukeutuva Raffl kuuluu aikamoiseen kiekkosukuun. Thomasin isä Peter pelasi mittavan uran Itävallassa niin seura- kuin maajoukkuetasollakin. Isä Raffl edusti pelaajaurallaan oman kotikylänsä joukkuetta Villacher SV:tä.

Thomasin veli Michael Raffl on yksi Itävallan kaikkien aikojen pelaajista. Philadelphia Flyersin riveissä pelaava Michael on kolmanneksi eniten NHL-otteluita pelannut itävaltalainen yli 350 ottelullaan. Michael on yhdessä Thomas Vanekin ja Michael Grabnerin kanssa Itävallan suurimpia kiekkotähtiä.

Eikä tässä vielä kaikki. Rafflin setä Gerald Rauchenwald pelasi niin ikään pitkän uran Itävallassa. Rauchenwald edusti samaa seuraa kuin Rafflin Peter-isä. Geraldin poika Alexander Rauchenwald puolestaan pelaa Salzburgissa Rafflin seuratoverina. 25-vuotias Rauchenwald on tehnyt hiljalleen nousua Itavallan maajoukkueeseen. Rauchenwald on myös vakiinnuttanut asemaansa Salzburgin luottopelaajien joukossa.

Thomas Raffl on hänkin kokenut kiekkotaituri. Hän on pelannut EBEL:ssä jo yli 500 ottelua. Hän on edustanut maataan useissa arvoturnauksissa ja toiminut myös Itävallan maajoukkueen kapteenina. Tämän kauden CHL:ssä on Raffl iskenyt seitsemässä ottelussa neljä tehopistettä.

Lue myös:

    Uusimmat