Pizzeria paljastaa: Pihit pummaavat kotiinkuljetuksella kyydin myös itselleen

Pizzataksin toimitusjohtaja Mika Suikkanen kertoo, että härski säästöniksi on tuttu tapa käytännössä – suomalaiset todella penäävät kotiinkuljetuksen hinnalla kyytiä myös itselleen!

MTV3n Koti-sivusto kirjoitti härskeimmistä ja hulluimmista säästövinkeistä. Pihistelijän listan kärkisijalla keikkui seuraava väite: "Tilaat Pizzataxista pizzan kotiinkuljetuksella, jotta pääset samalla itse kotiin."

Soitimme pizzayrittäjä Mika Suikkaselle ja kysyimme, millaisiin outoihin säästömenetelmiin ja kommervenkkeihin mies on törmännyt uransa aikana.

– Kyydin kysyminen on aika vähäistä, mutta kyllä sitä tehdään – varsinkin jos asiakas on niin sanotusti "viihteellä", Pizzataxin toimitusjohtaja varmistaa ja jatkaa:

– Sen lisäksi usein kysytään, että saako kyydin itselleen ja rouvalleen kylkiäiseksi, jos ostaa tietyn verran ruokaa mukaan. Mutta se on selvä, että me emme voi antaa kyytiä. Jo henkilökuljetusta käsittelevä lainasäädäntö ja vakuutuskäytäntömme estävät sen.

Pizzakuskin auto omaan "lainaan"

Säästeliäiden suomalaisten yrityksiä muistuu Suikkasen mieleen muitakin.

– Asiakas on ottanut pizzat kantoon viihteellä ollessaan ja "lainannut" myymälän edessä ollutta autoamme. Aikaisemmin myymälöiden edessä saattoi seistä kiireaikana kuljetusautojamme avaimet virtalukossa", Suikkanen nauraa.

– Muistan myös sellaisen tapauksen, että liikkeeseen tuli nainen, joka kaipasikin yllättäen sairaalahoitoa. Silloin pizzat saivat jäädä odottamaan ja asiakasta lähdettiin kuljettamaan hoitoon. Vuosien varrelle on sattunut siis vaikka mitä kommelluksia.

Yksittäistapauksista huolimatta Suikkanen on kuitenkin sitä mieltä, että suomalaiset tietävät melko hyvin, missä raja kulkee – vaikka se ei aina estäisikään yrittämästä erikoisuuksia – ja jälkikäteen huvittavat ehdotukset lähinnä hymyilyttävät.

Lue myös:


(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja