Tiesitkö: Näillä pienillä muutoksilla säästät huomaamattasi tuhansia euroja vuodessa – katso vinkit!

Olisiko lisäkäteiselle tarvetta lähikuukausina, mutta kaikki raha tuntuu menevän arjen pyörittämiseen? Listasimme vinkit, joiden avulla voit säästää suurenkin summan lyhyessä ajassa.

Eikö rahaa tunnu jäävän säästöön, kun kaikki menee arjen pyörittämisen? Listasimme vinkit, joiden avulla voit lihottaa säästöpossuasi nopeallakin tahdilla.

Pienistä puroista kasvaa kokonainen meri, sillä jo muutaman ostoksen unohtaminen voi tuoda tuntuvaa lisäsäästöä: Mitäpä jos unohtaisit heräteostokset ja arjen pienet ylellisyydet, kuten ravintolaillalliset, hetkiseksi ja siirtäisit saman rahan säästöön?

Jos pystyt säästämään heräteostoksista ja esimerkiksi pienistä ruokaostoksista 10 euroa päivässä, tekee se 300 euroa kuukaudessa. Tällä menetelmällä vuodessa kertyy 3 600 euroa säästöä.

Näin säästöpossun lihotus onnistuu

– Ajattele ennen jokaista pientäkin ostosta, tarvitsetko tätä todella.

– Tee hintavertailua: esimerkiksi ruokakaupassa tunnetummat tuotteet maksavat enemmän vain, koska ne ovat tunnettuja. Katso siis mistä maksat.

– Älä osta tavaraa siksi, että se on tarjouksessa. Unohda myös perhekoot, mikäli taloudessasi on vain muutama jäsen.

– Älä anna alennusmyyntien huijata itseäsi, sillä tarjouksessa olevat tuotteet eivät välttämättä ole kovinkaan paljon edullisempia. Jo kymmenen sentin hinnanpudotuksella tuote on alennuksessa, joten pysähdy vertailemaan muiden samanlaisten tuotteiden hintaa. Usein kauppojen omat merkit ovat edullisimpia.

– Suunnittele viikon ruokaostokset budjetti edellä, jolloin et tule hukanneeksi rahaa turhaan. Esimerkiksi keittoruoat ja uudelleenlämmitettävät pataruoat ovat usein edullisia vaihtoehtoja, joista voit syödä usean päivän ajan.

– Hanki tili, jolta nostaminen ei ole helppoa ja siirrä jokaisena palkkapäivänä sinne pieni summa rahaa. Voit myös laittaa kaikki normaalisti heräteostoksiin kuluvat rahat tälle tilille, jolloin se kasvattaa nopeasti pottiaan. Esimerkiksi 200 euroa kuukaudessa kerryttää pottia vuoden aikana 2 400 eurolla.

– Oletko sortunut kulutusluottoihin tai ostotileihin? Yritä maksaa velkasi pois mahdollisimman nopeasti, sillä ne ovat yllättävän kalliita ylläpidettäviä. Pyri siihen, että ostaessasi maksat aina rahalla, et velaksi.

– Syötkö usein ulkona? Opettele tekemään hyvää ruokaa nopeasti, ja kiinnitä huomiota kattaukseen ja tunnelmaan. Kotona syöminen on yllättävän mukavaa, kun panostaa sen tekemiseen ja siitä nauttimiseen. Ravintoloissa myös muutama lasillinen viiniä tulee nopeasti kalliiksi, kun se Alkosta ostettuna maksaa alle kymmenen euroa.

– Kiinnitä huomiota tapoihisi. Käytätkö esimerkiksi jokaisen suihkukerran yhteydessä hieman liikaa sampoota, tai onko huonelämpötilasi suositeltua korkeampi? Kun saat tällaiset pikkutavat karsittua pois, säästät elämisen kokonaiskustannuksissa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja