Pitkä ennuste: Edessä on jopa kaksi viikkoa karua takatalvea etelässä asti, mutta loppukuuksi helpottaa – "Kyllähän ne ihan keväisen lämpimiä säitä ovat"

Lähiviikot Suomessa kärvistellään viileässä säässä, mutta sitten pitäisi helpottaa. Kuukausiennuste lupaa lämpenevää säätä toukokuun puolivälistä eteenpäin.

Päivistyvä meteorologi Anna Latvala Forecalta kertoo, että kuluva viikko on tavanomaista kylmempi.

Keskiviikkona pohjoisessa tulee lunta, ja torstaina sateet saattavat ulottua maan eteläosaan asti. Kainuuseen voi sataa torstaina jopa yli kymmenen senttiä lunta. Maan eteläosissa lunta saattaa sataa useita senttejä, mutta maan lämpö todennäköisesti sulattaa lumet nopeasti.

– Kunnon valkoista lumipeitettä ei kovin helposti tule.

Sää jatkuu kuukausiennusteen mukaan myös toukokuun toisella viikolla tavanomaista kylmempänä. Ilma on todennäköisesti 1–4 astetta keskimääräistä viileämpää. 

Toukokuun puolivälissä lämpenee

Toukokuun kolmannella viikolla sää saattaa lämmetä. Kuukausiennusteen mukaan sää on silloin hieman tavanomaista lämpimämpää suuressa osassa maata.

Latvalan mukaan toukokuun puolivälissä keskimääräinen lämpötila on etelässä 15 asteen vaiheilla ja vähän sen yli. Keski- ja pohjoisosassa maata on viileämpää. Latvala sanoo, että jos ennuste toteutuu, kelit muuttuvat parin viikon kuluttua mukaviksi.

– Kyllähän ne ihan keväisen lämpimiä säitä ovat sitten, Latvala sanoo.

Toukokuun viimeinen viikko on tällä tietoa keskimääräisen lämmin. Latvala kuitenkin muistuttaa, että ennustettavuus heikkenee sitä enemmän, mitä pidemmälle säätä yritetään arvioida.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja