Pirkko Määttä: Tarvitaan aina neljä vahvaa hiihtäjää

Ex-hiihtäjä Pirkko Määttä uskalsi odottaa Suomen naisilta viestivoittoa torstain kisasta. Määttä tietää mistä puhuu, sillä hän sivakoi tärkeän avausosuuden Suomen kultajuhliin päättyneessä Lahden MM-viestissä vuonna 1989.

Määttä, 47, ei ehtinyt työkiireiden takia katsomaan Sapporon kisaa televisiosta kokonaan, mutta seurasi taiston loppuun radion välityksellä.

- Eihän voitto ole koskaan varma, vaikka olisi kuinka hyvät lähtökohdat. Kyllähän meilläkin oli usein mitaliodotukset ja silti meni pieleen. Nyt uskalsin kuitenkin odottaa voittoa, Määttä pohti.

- Sykähdyttävä kokemus. Hienoa, että tytöt voittivat, Määttä iloitsi.

Määttä korostaa, että voittavassa viestijoukkueessa pitää aina olla neljä vahvaa hiihtäjää. Lahdessa 1989 Määtän kanssa lykkivät Marja-Liisa Kirvesniemi, Jaana Savolainen ja Marjo Matikainen.

- Ei sitä tulosta muuten tule.

Virpi Kuitunen petasi avausosuudella Suomelle mainiot asemat loppukisaa varten. Eroa toisena vaihtaneeseen Norjan Vibeke W. Skofterudiin kertyi 21,9 sekuntia. Määttäkin oli aikoinaan Lahdessa hurjassa vireessä: Norjan Inger Helene Nybråten tuli vaihtoon toisena 22,6 sekuntia Määtän jälkeen.

- Se oli mielestäni elämäni hiihto, silloin oli loikka päällä. Sama tahti kuin Kuitusella tänään, Määttä huokasi.

- Sen muistan myös, että Lahdessa sukset saatiin aivan älyttömän hyvään kuntoon. Voitelu oli huippuluokkaa. Siinä on nähdäkseni onnistuttu myös Sapporossa, Määttä kiitteli.

Lahdessa 1989 toiseksi hiihti Neuvostoliitto. Norja sai pronssia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat