Piritta Hagman julkaisi itkuisen kuvan – ottaa kantaa tärkeään aiheeseen: "Me emme halua tunnustaa ettemme jaksa"

2:20
Piritta Hagman kannusti ex-miestään TTK-yleisössä: "Rytmitajua ja notkeutta löytyy"

Piritta Hagman ei pelkää olla näyttämättä aitoja tunteitaan silotellussa somemaailmassa. 

Piritta Hagmanilla ja hänen ex-miehellään Niklas Hagmanillla on kolme yhteistä lasta:  Eliana, Lila ja Lukas. Piritta avautuu Instagramissa vaietusta aiheesta, äidin uupumuksesta. 

Hän julkaisi Instagram-tilillään kuvan, jossa katsoo kameraan kyyneleet silmissään. 

– Äitien kyyneleet. Kukaan ei koskaan näe niitä. Ne itketään, kun lapset ovat menneet nukkumaan tai eivät vielä ole heränneet. Ne vuodatetaan auton ratissa, kun kukaan ei näe. Työmatkalla, kauppareissulla. Vessassa salaa, kun joku jo koputtaa ovelle ja pyytää jotain. Niinä harvoina hetkinä, kun olemme yksin, Piritta avaa tuntojaan. 

Hän toteaa, että läheisiltä jää monesti äidin uupumus huomaamatta. 

– Äitien väsymys, uupumus ja kyyneleet jäävät 99% huomaamatta kaikilta läheisiltäkin. Me emme halua lasten huolehtivan. Me emme halua tunnustaa ettemme jaksa. Emme olla heikompia kuin muut, jotka suorittavat saman hymyn takana kuin mekin, kun kyyneleet on taas pyyhitty pois. Joskus emme halua itsekään uskoa, että kaikki mistä unelmoimme pitkään on näin raskasta. Tai sen unelman kariutuminen.

Piritta kirjoittaa, että monesti itku auttaa. 

– Luojan kiitos kohta tulee taas uusia tunteita, kun vain antaa tämän tunteen nyt tulla.

Moni julkisuudesta tuttu äiti on kommentoinut kuvaa sydänhymiöllä, kuten Nanna Karalahti, Pippa Laukka, Jannika B ja Heidi Sohlberg

– Niin totta. Äitiys on kovaa arjen sankaruutta, vaikka väsyttää niin pikkuisen eteen tekee kaikkensa, Rita Niemi-Manninen kirjoittaa. 

Hagmanit ovat järjestäneet arjen erostaan huolimatta esimerkillisesti. Pariskunnan avioliitto päättyi vuoden 2018 lopussa lopulliseen eroon 12 vuoden jälkeen, jonka jälkeen he ovat rakentaneet elämät lasten ehdoilla.

Heidän kolme lastansa asuu kokoaikaisesti perheen vanhassa kodissa Lauttasaaressa, jossa vanhemmat ovat vuoroviikoin. Pirittalla on oma koti Porissa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja