Piquet vaikeroi Renault'n nokkimisjärjestyksestä

Ranskalaisen F1-talli Renault'n ajotehtävistä vapautettu Nelson Piquet on omien sanojensa mukaan helpottunut päästessään pois tallista.

- Urani pahin hetki on nyt ohi. Nyt voin laittaa urani taas oikeaan suuntaan ja saada takaisin maineeni nopeana ja voittavana F1-kuskina, brasilialainen toivoo.

Syyt Piquet'n heikkoihin esityksiin löytyvät miehen mukaan tallin sisäisestä nokkimisjärjestyksestä sekä tallipäällikkö Flavio Briatoresta.

- Kaudelle 2009 Briatore lupasi, että kaikki tulee muuttumaan. Hän lupasi, että saan ansaitsemani huomion ja saisin ainakin tasapuolisen kohtelun tallikaveri Fernando Alonson kanssa.

Piquen tallin kanssa allekirjoittama sopimus perustui miehen suorituksiin verrattuna juuri Alonsoon.

- Hän pisti minut allekirjoittamaan suorituksiini perustuvan sopimuksen, jonka mukaan minun piti saada ainakin 40 prosenttia tallikaveri Fernandon saavuttamista pisteistä kauden puoliväliin mennessä. Vaikka ajoinkin kaksinkertaisen maailmanmestarin kanssa samassa tallissa, olin varma, että saavutan tuon tavoitteen, mikäli minulle taataan samat olosuhteet.

- Valitettavasti lupaukset eivät taaskaan toteutuneet. Minä testasin uudella autolla 2002 kilometriä, kun taas Alonso sai ajaa 3839 kilometrin verran. Minun testipäivistäni vain kolmena oli kuiva keli. Vastaavasti Fernandon testeissä rata oli märkä vain yhtenä päivänä.

Piquet'n mukaan hänen testipäivänsä olivat kaikin puoli erilaisia kuin Alonson ajamat.

- Minä testasin vain kuin auto oli raskas, kovilla renkailla, testien ensimmäisenä päivänä (kun rata on hidas ja luotettavuus on huono) tai kun sää oli huono. Fernando taas ajoi kevyttä autoa pehmeillä renkailla päivinä, jolloin olosuhteet olivat hyvät ja kuivat. Minulla ei ollut koskaan mahdollisuutta valmistautua aika-ajoihin. Tämän päivän formuloissa ensimmäisen ja 15:nnen sijan välinen ero on joskus alle sekunti. Toisin sanoen, 0,2 tai 0,3 sekuntia voi tarkoittaa kahdeksaakin sijaa, spekuloi Piquet.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat