Piquet: Talli järjesti kolarin Alonson takia

Entinen Renault-kuljettaja Nelson Piquet junior ei usko entisen tallitoverinsa Fernando Alonson olleen mukana junailemassa Singaporen GP:n 2008 kolaritaktiikkaa.

Piquet ajoi tahallaan ulos heti Alonson varhaisen varikkokäynnin jälkeen ja auttoi tätä kautta espanjalaiskuskin kilpailun voittoon. Totuus asiasta paljastui viime vuonna, kun Piquet avasi suunsa saatuaan potkut Renault-tallista. Kansainvälinen autoliitto FIA langetti ankarat rangaistukset Renault-tallin johdolle, mutta vapautti Alonson epäilyistä.

Piquet'lla on oma teoriansa siitä, miksi talli halusi järjestää voiton Alonsolle kyseenalaisin keinoin.

- En tiedä tiesikö hän, mutta en pidä sitä todennäköisenä. Uskon, että talli halusi järjestää Alonsolle hyvän tuloksen pitääkseen hänet tallissa seuraavanakin vuonna. Hän halusi pois ja auto oli huono. Tiedetäänhän että jos Alonso ei saa kilpailukykyistä kalustoa, hän haluaa siirtyä sinne missä on paras auto. Luulenkin, ettei hänellä ollut osuutta asiaan, Piquet sanoi brasilialaisen UOL Esporten haastattelussa.

Brasilialaiskuljettaja paljasti myös, että Renault-talli määräsi hänet päästämään Alonson ohitseen samana vuonna Britannian GP:ssä. Saamastaan kakkoskuljettajan kohtelusta huolimatta Piquet ei kanna kaunaa tuplamestarille.

- Minulla ei ollut Alonson kanssa ongelmia. Hän oli tietenkin kokenut kuljettaja eikä pitänyt minulle ovea auki, mutta hän auttoi minua aina tarvitessani eikä ollut ylimielinen, Piquet kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat