Piparijoulukalenteri

Tästä joulukalenterista saa syödä joka päivä yhden piparin! Piparit voi laittaa esim. kuusen malliin keppiin, leivo isompia pipareita alle ja muista tehdä jokaiseen keskelle reikä ennen paistamista. Voit myös tehdä pipareihin reikiä ennen paistamista ja ripusta piparit jäähtyneinä roikkumaan ikkunan eteen. Ikkunapipareihin voi upottaa keskelle paistonkestävän karkin.

Tähtipuu – piparijoulukalenteri

24 kpl

  • 1 pkt laktoositonta piparkakkutaikinaa, margariini (500 g)
  • TAI 1 pkt perinteistä piparkakkutaikinaa, voi (500 g)
  • 3 dl tomusokeria
  • 3 rkl sitruunamehua

Levitä taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Kauli taikinalevyt n. 3–4 mm:n vahvuisiksi levyiksi. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle. Painele erikokoisilla tähtimuoteilla (paras olisi sarja näitä) kuvioita taikinaan ja nosta ne lastalla paistopellille leivinpaperin päälle. Voit leikata piparit myös terävällä veitsellä. Tee kaikkiin puuksi tuleviin pipareihin keskelle riittävän iso reikä.

Paista uunin keskitasolla n. 200-asteessa n. 5–7 min. Piparit palavat helposti. Ole tarkkana.

Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrutus. Laita sitä leivinpaperista tehtyyn paperitötteröpursottimeen ja koristele piparit kalenterinumeroin 1–24. Tai käytä valmista tuubeissa myytävää sokerivesikuorrutetta. Anna koristelun kuivua. Laita tähtipiparit puuksi keppiin. Näin saat joulukalenterin.

VINKKI: Voit tehdä kalenterin myös roikkumaan ikkunaan. Katso ikkunapiparien ohje tästä. Tee silloin pienet reiät narua varten pipareiden yläosaan. Tällöin voi käyttää eri muotoja eri päiviin.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat