Mainos

Pinochet alistunut kohtaloonsa

Chilen entinen diktaattori Augusto Pinochet sanoo alistuneensa jo kohtaloonsa. Lontoossa ilmestyvän Sunday Telegraph -lehden mukaan Pinochet on tunnustanut läheisilleen valmistautuvansa vaikka kuolemaan Britanniassa, jos niin on tarkoitettu.

Britannian ylähuoneen tuomarit alkavat jälleen huomenna käsitellä Pinochetin diplomaattista koskemattomuutta. Jo kertaalleen tehty kielteinen päätös raukesi jääviysongelmien takia. Pinochet on ollut pidätettynä Lontoossa viime vuoden lokakuusta saakka. Espanja haluaa hänet vastaamaan syytteisiin kansalaistensa surmista Chilessä Pinochetin diktatuurin aikana.

Thatcher ryhtyy parantamaan Pinochetin imagoa

Britannian entinen pääministeri Margaret Thatcher ryhtyy lehtitietojen mukaan kampanjoimaan Chilen entisen diktaattorin puolesta. Thatcherin avustajat ovat laatineet 5000 pamflettia, joissa Pinochetia kuvataan toiminnan mieheksi ja kommunismin vastaiseksi sankariksi. Esitteet, joissa ei mainita Pinochetin hallinnon aikana Chilessä kuolleita tai kadonneita 3000 ihmistä, on tarkoitus postittaa Britannian päättäjille. Kampanjan ovat rahoittaneet Pinochetia tukevat poliitikot ja liikemiehet.

Thatcher on puolustanut Pinochetia näyttävästi jo aiemminkin. The Times -lehdelle lähettämässään kirjeessä entinen pääministeri muistutti, kuinka Pinochet auttoi Britanniaa Falklandin sodan aikana.
(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.