Pilvilammesta löytyi ruumis, kolme vangittua vapautettiin – mutta henkirikostutkinta jatkuu Vaasassa

1:39
Kadoksissa ollut mies löydettiin kuolleena retkeilyalueelta Vaasassa, poliisi epäilee henkirikosta- tältä alueella näyttää

Vaasan henkirikoksesta epäillyt kolme ihmistä on vapautettu. Poliisin tutkinta kuitenkin jatkuu.

Vaasassa heinäkuun lopulla kadonneen 61-vuotiaan miehen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi. Mies löydettiin kuolleena Vaasan Pilvilammen vesistöstä 28. elokuuta.

Tapausta tutkittiin aluksi kuolemansyyn selvittämisenä, mutta ruumiinavauksen jälkeen poliisi alkoi tutkia asiaa henkirikoksena.

Viime viikon alussa tutkinnassa otettiin kiinni nainen ja kaksi miestä. Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi heidät viime torstaina epäiltynä taposta. Epäillyt ovat suunnilleen kolmekymppisiä vaasalaisia.

Kaikki kolme epäiltyä vangittiin lievemmällä eli syytä epäillä -perusteella. Vakavampi vangitsemisperuste on todennäköisin syin epäilty rikos.

Nämä kolme vangittua on tänään aamupäivällä vapautettu, tiedottaa poliisi. Epäillyt ovat olleet tutkintatoimien kohteena ja heitä kuulusteltiin vangitsemisen aikana.

– Poliisin tehtävänä on ollut hankkia viikon aikana lisäselvitystä henkilöiden mahdollisesta osallisuudesta tutkittavaan rikokseen. Tutkinnassa ei ole tullut esiin näyttöä eli seikkoja, joiden perusteella henkilöitä voitaisiin epäillä todennäköisin syin rikoksesta, joten heidät on vapautettu, poliisi kertoo.

Tutkinta jatkuu

Poliisin esitutkinta jatkuu asiassa ja edistystä kokonaisuuteen on odotettavasti erilaisten tutkimustulosten valmistumisten myötä, poliisi kertoo.

Tutkinnallisten syiden vuoksi poliisi on toistaiseksi vähäsanainen tapauksesta. Viime viikolla poliisi ei kertonut esimerkiksi sitä, tunsivatko uhri ja epäillyt toisensa entuudestaan, eikä sitä, miten poliisi pääsi epäiltyjen jäljille.

Ruumis löytyi Pilvilammen alueelta. Kyseessä on retkeilyalue Vaasan kaupungin itäpuolella, noin yhdeksän kilometrin päässä keskustasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja