Mainos

Pilotit tarjosivat matkustajille huiman näyn auringonpimennyksen aikana – myös Helsingin-lennolla

Norjassa ainakin kolme matkustajalentoa teki ylimääräisen koukkauksen auringonpimennyksen aikana, jotta matkustajat pääsevät ihailemaan ilmiötä kunnolla. Ylimääräisestä näköalakierroksesta päästiin nauttimaan myös Helsingin-lennolla. Asiasta uutisoi The Local.

Ylimääräiset kierrokset tehtiin Scandinavian Airlinesin, Norwegianin sekä Icelandic Airlinesin lennoilla. Koneiden pilotit tekivät lennon aikana 360 asteen pyörähdyksen, jotta matkustajat näkisivät auringonpimennyksen kaikessa komeudessaan.

Scandinavian Airlinesin kone oli auringonpimennyksen aikaan matkalla Oslosta Bergeniin.

– Tajusimme, että olemme ilmassa juuri tapahtumaan aikaan ja tiesimme että monet olivat ostaneet liput kokeakseen juuri tämän. Joten päätimme tarjota heille hieman ekstraa, kapteeni Ørjan Aasmo kommentoi Bergens Tidende-lehdelle.

Kapteeni oli myös valinnut hieman normaalista poikkeavan lentoreitin tarjotakseen matkustajille parhaan mahdollisen katselukokemuksen. Käännös tehtiin sen vuoksi, että auringonpimennys näkyisi myös koneen toisella puolella istuville.

– Se oli todella erityinen kokemus, lennolla ollut Kari Fure kommentoi.

– Emme uskaltaneet katsoa suoraan aurinkoon. Mutta se oli hieno kokemus ja todella hienoa palvelua matkustajille.

Ylimääräiset kierrokset tehtiin myös Trondheimista Narvikiin matkanneella Norwegianin lennolla sekä Icelandic Airlinesin lennolla, joka oli matkalla Reykjavikista Helsinkiin.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.