Mainos

Pikkutytön kammottava tauti: Kärsii oksennussyndroomasta

Englantilainen Lilly Watkins-Richardson kärsii syndroomasta, joka saa hänet oksentamaan.  

Englantilainen Lilly Watkins-Richardson kärsii kammottavasta taudista. Yhdeksänvuotiaalla tytöllä on cyclic vomiting syndrome, joka panee Lillyn oksentamaan jopa 20 kertaa tunnissa. 

CVS on selittämätön syndrooma, joka voi iskeä missä iässä tahansa. Syndrooma voi aiheuttaa oksentamista kuukausia, vuosia tai jopa vuosikymmeniä. 

Syndrooman aiheuttama oksentaminen alkaa yleensä aikaisin aamulla; siihen voi liittyä pääkipua, ripulia ja vatsakipuja. Kohtauksen saattaa laukaista tietty tekijä, kuten syntymäpäivään tai lomaan liittyvä jännitys, kuukautiskierron tietty vaihe tai stressi. Lilly saa syndrooman aiheuttamia kohtauksia erityisesti, jos ajattelee syntymäpäiväjuhlia.

Kohtauksia voi olla jopa kuutena päivänä viikossa, ja ne kestävät kerralla jopa neljä tuntia. Joskus Lilly oksentaa niin rajusti, että hänen kurkkuunsa syntyy repeämiä. Silloin lapsi täytyy viedä sairaalaan.

Syndrooma on hyvin harvinainen, ja siksi tiedon kerääminen ja levittäminen CVS:stä onkin tärkeää. Tauti diagnosoidaan usein väärin, esimerkiksi vatsaflunssaksi.

Miten uhmaikäisen lapsen kanssa pärjää? Katso video:

6:29

Lähde: Caters News, Cvsaonline.org

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.