Nougat-pikkuleivät
- 50 g saksanpähkinöitä (rouhi hienoksi)
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 keltuainen
- 2 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- Täyte:
- 2 rkl kuohukermaa
- 2 kpl nougat-patukkaa
- 1 ½ tl kaakaojauhetta tai pikakahvijauhetta
Sekoita voi ja sokeri. Lisää keltuainen ja hyvin sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele ohueksi levyksi ja anna jähmettyä jääkaapissa. Kauli sitten kahden leivinpaperin välissä ohueksi ja ota pyöreällä pienellä muotilla pyörylöitä. Paista keksejä 175 asteisessa uunissa n. 8 minuuttia. Jäähdytä.
Sulata suklaa ja lisää kerma sekä kaakao tai pikakahvijauhe. Anna jäähtyä hetki. Sivele täytettä pikkuleivän toiselle puolelle ja paina toinen puolisko päälle. Koristele esim. tomusokerilla.
Resepti: Elise Reiju (Paras pikkuleipä- kilpailu)
Joulukakku
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl kanelia
- ½ tl neilikkaa
- 1 tl muskottia
- ½ tl suolaa
- ½ l kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä
- 2 dl piimää tai kermaviiliä
- 2 dl sulatettua voita tai margariinia
- 3 pientä kananmunaa
Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokerit, ruokasooda ja mausteet. Vatkaa kananmunat kevyesti rikki ja sekoita ne sekä piimä ja sulatettu voi kuivien aineiden joukkoon. Lisää myös silputut kuivat hedelmät ja pähkinät. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun sekä korppujauhotettuun vuokaan. paista kakkua 150 asteisessa uunissa n. 2 tuntia.
Resepti: Teresa Välimäki/ Ruokala